Päiväkodit Kotka

Ensimmäiset yksityiset Touhula päiväkodit aloittivat toimintansa Kotkassa vuonna 2014. Touhula Vekkuli toimii Metsolassa, Touhula Sukkela Karhulassa ja Touhula Ki-Kiva Koivulassa. Uusimpana elokuussa 2017 avattiin Touhulan päiväkoti Karhuvuoreen. Touhulan päiväkodit Kotkassa ja lähialueilla näet yllä avautuvassa kartassa. Päivähoitopaikan hakeminen yksityiseen päivähoitoon sujuu helposti: klikkaa kartalta haluamasi päiväkoti ja täytä hakemus netissä.

Lue lisää

Touhulan päiväkodit Kotkassa

Kotkan Touhulan päiväkodit sijaitsevat mukavasti eri puolilla kaupunkia, hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Perheet valitsevat päivähoitopaikan usein juuri sijainnin perusteella – arki on usein helpompaa, kun päiväkoti on lähellä kotia tai työmatkan varrella. Lapsen hoitoon tuominen Touhulaan on helppoa ja joustavaa. Päiväkotimme ovat avoinna pääsääntöisesti aamuseitsemän ja iltaviiden välillä. Jos tarvitset lapsellesi laajempaa hoitoaikaa, mainitsethan asiasta hakuvaiheessa.

Toiminnassamme korostuu liikunta

Touhulan yksityiset päiväkodit Kotkassa ovat kaikki keskittyneet liikuntateemaan. Liikuntaa toteutetaan pitkin päivää niin, että se on läsnä kaikissa oppimisalueissa. Lähialueiden liikuntasaleja käytetään hyödyksi mahdollisuuksien mukaan, Touhula Karhuvuoressa on oma liikuntasali. Lisäksi liikunnallinen päiväkotipäivä muodostuu ulkoilun, retkeilyn ja sisäleikkien yhteydessä tapahtuvan liikunnan lomassa sekä siirtymätilanteissa.

Touhula Vekkulin ja Touhula Ki-kivan päiväkodeissa toiminta on järjestetty niin, että hoitopäivän aikana eri-ikäiset sisarukset näkevät toisensa päivän aikana ja voivat esim. vaikka leikkiä yhdessä. Päivähoitopäivän aikana lapset toimivat eri ikä- ja taitotasoisissa pienryhmissä, ruokailu- ja iltapäivätoiminta on pienille ja isoille omilla puolilla. Kaikki aikuiset ovat tuttuja kaikille lapsille ja kaikki lapset aikuisille. Touhula Sukkelassa ja Touhula Karhuvuoressa on eri-ikäisille lapsille omat kiinteät ryhmät. Kotkan Touhuloiden liikuntateeman lisäksi jokaisessa päiväkodissa toteutuvat luonnollisesti myös uuden valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti kaikki muutkin varhaiskasvatuksen osa-alueet: kielten rikas maailma, ilmaisu (puhe ja koko keho), kädentaidot, teatteri, minä ja yhteisö, tutkiminen ja toimiminen ympäristössä sekä leikki.

Viikottaisilla retkillä päiväkodin ympäristö tutuksi

Kävelyretkillä päiväkotien lähimaastoon lapset pääsevät tutkimaan, kohtaamaan ja ihastelemaan luonnon pieniä ihmeitä. Kotkassa meri on lähellä, eikä se jää lapsillekaan vieraaksi. Päiväkodit tekevät retkiä viikoittain, joko lähipuistoihin, metsään, liikuntakentille tai rannalle. Luonnossa liikkuminen antaa samalla pohjaa ja keinon myös luonto- ja ympäristökasvatukselle. Touhulassa olennaista onkin toiminnan elämyksellisyys ja monipuolisuus.

Touhulan arki on täynnä mukavaa puuhaa

Päiväkotiarkea piristämme erilaisilla elämyksellisillä virikkeillä. Esimerkiksi Vekkulin lapset tekevät retkiä Langinkosken metsään ja merenrannalle. Talviaikana ammattikorkeakoulun jumppasali on Vekkulin lasten käytössä kaksi kertaa viikossa. Lisäksi Vekkulissa harrastetaan nukketeatteria, esiintymistä sekä tanssia. Myös Kotkan kaupungin lasten kulttuuritoimintaan otetaan osaa. Lisäksi harjoitamme kädentaitoja askartelemalla ja taiteilemalla. Touhula Ki-Kivan lapset pääsevät talvisin luistelemaan ja hiihtämään ihan päiväkodin pihapiirissä, lisäksi lähellä sijaitsevaan joenrantaan tehdään retkiä. Kotkan teatteri ja kaupungin muu kulttuuritarjonta on myös kivaa ja erilaista puuhaa arjen piristämiseksi. Touhula Sukkelan lasten käytössä on Käpylän kamppailukeskuksen painisali sekä Seuratalo Sammon liikuntasali. Naapurissa sijaitsevalle metsäpalstalle ilmestyy usein jännittäviä tehtävärastiratoja. Sukkelassa järjestetään vuodenaikoihin liittyviä juhlia ja tilaisuuksia, jotta innokkaat esiintyjät pääsevät tanssin ja laululeikkien pariin. Touhula Karhuvuoressa on erinomaiset mahdollisuudet liikkumiseen niin päiväkodin sisällä kuin ulkona.

Kotkan päiväkotien hoitomaksut ja hoitoajat

Touhulan yksityiset päiväkodit Kotkassa tarjoavat myös osa-aikahoitoa. Kotkassa yksityinen päivähoito järjestetään kaupungilta haettavalla päivähoidon palvelusetelillä. Päivähoidon hinta muodostuu hoidon tarpeen (hoitoajan) mukaan myönnetyn palvelusetelin suuruudesta ja perheelle maksettavaksi jäävästä asiakasmaksusta. Asiakasmaksumme on sama kuin päivähoitomaksu kunnallisessa päivähoidossa.

Varaa tutustumiskäynti ja tule vierailulle!

Jos tarvitset päivähoitopaikkaa Kotkasta, tutustu Touhulan päiväkoteihin! Perheet ovat meille aina tervetulleita – tulkaa yhdessä lapsesi kanssa käymään Touhulassa. Valitse päiväkoti yllä olevasta kartasta tai päiväkotien listasta, klikkaa avautuvaa päiväkodin korttia ja valitse ”Varaa tutustumiskäynti”.