Hae päivähoitopaikkaa

Halutessasi voit hakea useampaan päiväkotiin, jolloin tulee täyttää jokaiselle päiväkodille oma hakemus. Varmista myös kunnan käytänteet: tarkista tuleeko teidän täyttää vielä erikseen myös kunnan hakulomake kunnan sivujen kautta esimerkiksi voimassa olevaa palvelusetelipäätöstä varten.

Täytä hakemus/hakemukset

Muistathan, että jokaiseen haluamaasi päiväkotiin pitää täyttää oma hakemuksensa.

Täytä päivähoitopaikkahakemus valitsemalla ensin haluamasi päiväkoti. Halutessasi voit hakea useampaan päiväkotiin, jolloin tulee täyttää jokaiselle päiväkodille oma hakemus. Varmista myös kunnan käytänteet: tarkista tuleeko teidän täyttää vielä erikseen myös kunnan hakulomake kunnan sivujen kautta esimerkiksi voimassa olevaa palvelusetelipäätöstä varten.

Missä ajassa päätös päivähoitopaikasta tulee?

Päiväkodin johtaja vahvistaa hoitopaikan ottamalla yhteyttä joko soittamalla tai sähköpostitse. Vahvistus hoitopaikasta pyritään antamaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta. Näin myös siinä tapauksessa, että päiväkodissa ei olisi juuri nyt toivottua päivähoitopaikkaa ja hakemus jäisi jonoon. Tarvittaessa hoitosopimuksen voi tehdä myös alueellisen palvelupäällikön kanssa esimerkiksi uusiin päiväkoteihin haettaessa.

Missä ajassa päätökseen tulee reagoida ja miten?

Päiväkodin johtajan ottaessa yhteyttä sovitaan tutustumiskäynti ja sopimusten laatiminen. Tarvittaessa päiväkodin johtaja voi myös lähettää hoitosopimuksen kotiin allekirjoitettavaksi. Allekirjoitettu ja Touhulaan palautettu kirjallinen palvelusopimus vahvistaa hoitopaikan, joten huolehdithan, että sopimus on hyvissä ajoin ennen hoidon alkamista päiväkodin johtajalla.

Olette lämpimästi tervetulleita tutustumaan päiväkotiin ennen hoitopaikan vastaanottamista.

Päivähoitopaikan irtisanominen

Päivähoitopaikka tulee irtisanoa kirjallisesti. Sen voi irtisanoa esimerkiksi lähettämällä päiväkodin johtajalle sähköpostin. Irtisanottehan paikan myös siinä tapauksessa, että hakemuksenne on jäänyt jonoon ja olette ottaneet paikan vastaan jostain toisesta päivähoitopaikasta.

Mikäli kirjallisesti tehty palvelusopimus on ehtinyt alkaa ennen hoitopaikan irtisanomista, peritään siltä kuukaudelta koko kuukauden hoitomaksu. Jos palvelusopimus on alkanut ja asiakas haluaa irtisanoa hoitopaikan, se tulee tehdä Touhulan irtisanomislomakkeella.

Irtisanomisaika Touhulassa on kalenterikuukausi eli esimerkiksi 21.2. irtisanottu palvelusopimus päättyy 31.3. Tällöin hoitomaksu tulee vielä viimeiseen päivään asti ja lapsella on myös oikeus olla hoidossa siihen saakka. Muistattehan tarkistaa myös oman kunnan irtisanomiskäytännön ja tarvittaessa myös irtisanoa Kelan yksityisen hoidon tuen, mikäli se on päiväkodissanne käytössä.