Espoo

Touhula Laaksolahti

Touhula Laaksolahti sijaitsee viihtyisällä alueella Espoossa. Päiväkoti aloitti toimintansa elokuussa 2011.

Hae päivähoitopaikkaa

Päiväkodissamme leikitään joka päivä sisällä ja ulkona. Tutustumme ahkerasti uusiin liikuntamuotoihin ja saamme rutkasti hyötyliikuntaa erilaisilla retkillä. Lastemme suosikkiliikuntaleikkejä ovat karhu nukkuu -leikki, hippa ja Herra Kettu -leikki.

Retkeilemme aktiivisesti läheisessä leikkipuistossa ja metsässä lasten kanssa. Kuljemme metsään hauskaa pitkospuu -reittiä pitkin. Hyöydynnämme liikkumisessa ahkerasti läheistä Laaksolahden urheilukenttää ja talvisin jäähallia.

Kokoonnumme säännöllisesti päiväkodin yhteisiin laulu-, leikki- ja liikuntatuokioihin, ja suunnittelemme ja toteutamme yhdessä lasten kanssa päiväkodin projekteja vaihtuvilla teemoilla, eri vuodenaikojen mukaan.

Yhteistyö perheiden kanssa on meille tärkeää! Kerromme vanhemmille toiminnastamme säännöllisesti sekä lapsen tuonti- että hakutilanteissa. Kutsumme vanhempia mukaan myös yhteisiin, mukaviin liikunnallisiin tapahtumiin, joita järjestämme kuukausittain.

 

Touhula Laaksolahden toiminta päättyy kesäkuun lopussa 2017. Tutustu muihin Espoon Touhula-päiväkoteihin: https://www.touhula.fi/espoo/.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Laaksolahti

Laaksolahdentie 1
02720 Espoo

Aukioloajat

Ma - pe klo 7:00-17:00
Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Varaa tutustumiskäynti Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.
SJ

Sari Jalava

Päiväkodin johtaja

050 330 4390
sari.jalava@touhula.fi

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Osaviikkosopimus

 • 20h / viikko

 • Tuntisopimus

 • Esiopetus ja päivähoito

 • Esiopetus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus/hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päivähoidon hinta muodostuu yksityisen hoidon tuesta, yksityisen hoidon tuen kuntalisästä sekä vanhempien maksamasta päivähoitomaksusta. Tulosidonnainen yksityisen hoidon tuen hoitolisä vähentää päivähoitomaksun määrää. Yksityisen hoidon tukea haetaan kelalta. Lisätietoja päiväkodin johtajalta.

Touhula Laaksolahti on ostopalvelupäiväkoti ja hoitopaikkaa hakiessa tulee täyttää myös kunnan hakemus.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.