Espoo

Touhula Tikasmäki

Touhula Tikasmäki avasi ovensa Espoossa tammikuussa 2016. Lapset touhuavat täysin uusissa, viihtyisissä ja lasta liikkumaan innostavissa tiloissa.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Päiväkodissamme toimii kolme suomenkielistä sekä kaksi englanninkielistä lapsiryhmää. Pienille 1–2-vuotiaille lapsille meillä on tarjolla kaksikielinen ryhmä (bilingual bears). Pienet lapset oppivat laulujen, liikkeen, kuvien/symbolien sekä arjen sanaston kautta kahdella kielellä. Kaksikielisessä ryhmässä kasvattajat toimivat kahdella kielellä ja yhden kielen ryhmässä yhdellä kielellä.

Päiväkotimme toiminnassa painottuu liikunnan lisäksi englannin kieli sekä aktiivinen ja yhteisöllinen arki. Suomenkielisissä ryhmissä painotetaan liikunnan lisäksi leikkiä. Meillä lapset saavat vähintään kaksi tuntia reipasta liikunta päiväkotipäivän aikana erilaisissa ympäristöissä.

Lastemme käytössä on yhteinen jumppasali ja jokaisella lapsiryhmällä on oma liikuntasali. Pihaltamme löytyy päällystetty pallokenttä, jossa on paljon tilaa pelata ja leikkiä. Päiväkodissamme retkeillään paljon. Päiväkotimme läheisyydessä sijaitsee Keskuspuisto, joka on Espoon suurin metsäalue ja luistinrata, joihin teemmekin retkiä usein.

Tarjoamme esiopetusta suomeksi ja englanniksi!

 

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Espoossa.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Tikasmäki

Tikasmäentie 2
02250 Espoo

Aukioloajat

Ma–pe klo 7:00–17:00
Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

tikasmaki@touhula.fi

DJ

Daliah Javne

Päiväkodin johtaja

046 923 0222
daliah.javne@touhula.fi

Ma, ke, to klo 12:00-13:00

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Osaviikkosopimus

 • Kokopäiväsopimus

 • Tuntisopimus

 • Esiopetus ja päivähoito

  Esiopetuksen toteutuminen varmistuu aina lukukautta edeltävän kevään aikana. Tiedustele asiaa päiväkodin johtajalta.

 • Esiopetus

  Esiopetuksen toteutuminen varmistuu aina lukukautta edeltävän kevään aikana. Tiedustele asiaa päiväkodin johtajalta.

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päivähoidon hinta muodostuu yksityisen hoidon tuesta, yksityisen hoidon tuen kuntalisästä sekä vanhempien maksamasta päivähoitomaksusta. Tulosidonnainen yksityisen hoidon tuen hoitolisä vähentää päivähoitomaksun määrää. Yksityisen hoidon tukea haetaan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.