Espoo

Touhula VekaraLahti

Touhula VekaraLahti sijaitsee upealla paikalla Espoon Saunalahdessa. Meille tärkeää on lapsen osallisuus sekä lämmin ja avoin tunnelma.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Touhula VekaraLahden tilat ovat uudet ja päiväkotikäyttöön suunnitellut. Meillä lapsilla on paljon tilaa leikkiä myös oman ryhmän ulkopuolella, sillä hyödynnämme toiminnassamme kaikkia päiväkodin tiloja.

Toiminnan lähtökohtana on lasten oma elämä, siihen liittyvät ilmiöt sekä heidän omat mielenkiinnon kohteensa. Arjessa meille tärkeää on pienryhmätoiminta ja pyrimme retkeilemään kerran viikossa. Taide ja kulttuuri näkyvät jokaisessa ryhmässä eri tavoin: on projektityöskentelyä, musiikkia, Moomin Schoolia ja muskaria. Lasten lempipuuhia ovatkin laulun ja tanssintäyteiset musiikkihetket, maalaaminen ja piirtäminen.

Päiväkodissamme kehitetään lapsen ilmaisua, mielikuvitusta ja luovuutta muun muassa tarinoiden avulla. Lisäksi lorut, runot ja laulut toimivat kulttuurillisina kokemuksina lapselle. Päiväkodin toimintaan kuuluu vahvasti myös mediakasvatus. Päiväkodissa mediaan tutustutaan ensisijaisesti leikkien ja tarinoiden kautta. Tavoitteena on, että lapsi tottuu tuottamaan asioita yhdessä muiden kanssa sekä kokemaan ja nauttimaan erilaisista mediaesityksistä. Media- ja kulttuurikasvatus on tavallista arjessa elämistä, pieniä asioita ja arkisia tekoja: valokuvausta, musiikin kuuntelua, kirjojen lukemista, lasten tarinoiden kirjaamista (sadutus), värityskuvien värittämistä ja loruttelua.

Kulttuurikasvatusta päiväkodissamme toteutetaan muun muassa tutkimalla omaa ja muita kulttuureja moninaisuuksien ymmärtämisen ja yleissivistyksen kasvattamiseksi. Päiväkodissa lapsia kannustetaan myös omaehtoiseen toimintaan ja ilmaisuun esimerkiksi taiteen avulla.

 

VekaraLahden päiväkotiin voi hakea esikouluun syksyllä 2018!

Esiopetusvuoden aikana harjoitellaan ryhmässä toimimisen taitoja, omatoimisuutta, ohjeiden kuuntelemista ja noudattamista, omanvuoron odottamista sekä hyviä tapoja. Oppiminen tapahtuu leikin kautta ja jokaiselle lapselle ominaisella tavalla. Eskariryhmä hyödyntää toiminnassaan lähiympäristön erilaisia oppimisympäristöjä ja retkiä tehdään niin lähimetsään kuin myös erilaisiin kulttuurikohteisiin ja tapahtumiin.

 

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Espoossa.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula VekaraLahti

Meriviitantie 16
02330 Espoo

Aukioloajat

Ma–pe klo 7:00–17:00
Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

  • päivähoitopaikat
  • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
  • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
  • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

vekara.lahti@touhula.fi

SH

Sari Heinonen

Päiväkodin johtaja

050 572 3021
sari.heinonen@touhula.fi

Arkisin klo 12:30-14:00

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

  • Kokopäiväsopimus

  • Osaviikkosopimus

  • 20h / viikko

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

  1. Täytä hakemus/hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
  2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päivähoidon hinta muodostuu yksityisen hoidon tuesta, yksityisen hoidon tuen kuntalisästä sekä vanhempien maksamasta päivähoitomaksusta. Tulosidonnainen yksityisen hoidon tuen hoitolisä vähentää päivähoitomaksun määrää. Yksityisen hoidon tukea haetaan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.