Hämeenlinna

Touhula Jukola

Touhula Jukola sijaitsee Hämeenlinnassa Jukolan alueella Hattelmalanharjun kupeessa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Päiväkodin tilat ovat tilavat, valoisat ja mahdollistavat lasten aktiivisen liikkumisen.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Päiväkotimme toiminnassa painottuu liikunta ja tuemme lasten omatoimista arkiliikuntaa. Meillä lapset liikkuvat monipuolisesti niin sisällä kuin ulkonakin vähintään kaksi tuntia päiväkotipäivän aikana. Päiväkodissamme on mukava ilmapiiri, toimivat tilat ja lapsilähtöinen toiminta.

Käymme lasten kanssa retkillä lähipuistoissa ja metsässä, Jukolan kirjastossa, luistelemassa lähikoulun kentällä tai jäähallissa. Teemme myös retkiä kaupungille esimerkiksi ARX:n tarjoamiin työpajoihin tai näyttelyihin.

Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat hippaleikit ja talvella mäenlasku. Päiväkodissamme järjestetään joka kuukausi jokin päiväkodin yhteinen tapahtuma, kuten laulutuokio tai seikkailurata. Perinteinämme ovat joka kuukauden viimeisenä torstaina tarjoamamme aamukahvit perheille sekä kuukausittain järjestettävä yhteinen liikuntatapahtuma lapsille ja vanhemmille.

Tutustu myös toiseen Touhulan päiväkotiin Hämeenlinnassa.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Jukola

Kekkurinkuja 6
13500 Hämeenlinna

Aukioloajat

Ma–pe klo 6:30–17:00
Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

jukola@touhula.fi

AR

Anu Ruhala

Päiväkodin johtaja

050 324 2792
anu.ruhala@touhula.fi

Arkisin klo 12:30-16:00

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Tuntisopimus

  120-140 h/kk

  80-120 h/kk

  enintään 80 h/kk (esiopetusikäiset)

  enintään 4 h/pv (alle esiopetusikäiset)

 • Esiopetus ja päivähoito

 • Esiopetus

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus/hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Hämeenlinnan kaupunki on ottanut käyttöön yksityisen päivähoidon palvelusetelin. Tämän myötä Touhulan asiakkaiden päivähoitomaksu lasketaan samojen maksusääntöjen mukaan ja maksu on sama kuin kunnallisessakin päivähoidossa. Lisätietoa palvelusetelistä saa Hämeenlinnan kaupungin sivuilta. Palveluseteliä voi hakea päivähoito-oikeuden piirissä olevalle hämeenlinnalaiselle lapselle. Mikäli lapsen kotikunta on muu kuin Hämeenlinna, on perheen haettava Kelan kautta yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää. Lisätietoa asiasta saa päiväkodistamme ja Kelan nettisivuilta. Yksityisen hoidon tuesta löytyy lisätietoa Kelan nettisivuilta.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.