Hämeenlinna

Touhula Tarvasmäki

Touhula Tarvasmäki avattiin Hämeenlinnassa elokuussa 2015. Päiväkodin tilat ovat uudet, päiväkotikäyttöön rakennetut sekä lasta liikkumaan innostavat.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Touhula Tarvasmäen toiminnassa painottuvat liikunta, luonto ja pienryhmätyöskentely. Päiväkodissamme liikumme monipuolisesti ja lapset saavat vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa päiväkotipäivän aikana. Toimimme yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa ja toiminnassamme näkyy myös satakielipedagogiikka.

Tarvasmäen touhukkaiden lasten suosikkileikkejä ovat kiipeileminen kiipeilyseinällä ja puolapuissa, pallopelit, palapelit ja eläinleikit. Lisäksi Tarvasmäessä piirrellään paljon. Ulkona lapset löytää useimmiten keinumasta, kiipeilemästä ja sählyä pelaamasta. Myös hiekkaleikit kuuluvat ulkona lasten puuhiin. Liikenneradalla liikutaan kävellen, polkien ja potkutellen.

Vaikka päiväkodin oma pihakin antaa mahdollisuudet monipuoliseen toimintaan, Touhulassa myös retkeillään viikottain. Läheiset metsäalueet ja lähipuistot ovat osoittautuneet mitä oivallisimmiksi retkipaikoiksi. Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat yhteiset musiikkituokiot ja vanhempien kahvihetket.

Päiväkodissamme lapset saavat toteuttaa itseään monipuolisesti, ja lasten ajatukset sekä toiveet ovat merkittävässä osassa toiminnan suunnittelussa. Henkilökuntamme on innokas kehittämään niin toimintaa kuin ammattiosaamistaankin. Touhula Tarvasmäen arkeen kuuluvat huumori ja höpsöttelykin – tulkaapa tutustumaan!

Tutustu myös toiseen Touhulan päiväkotiin Hämeenlinnassa.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Tarvasmäki

Vanha Alikartanontie 6
13300 Hämeenlinna

Aukioloajat

Ma–pe klo 6:30–17:00
Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

tarvasmaki@touhula.fi

HP

Hanna Petramaa

Päiväkodin johtaja

046 923 3108
hanna.petramaa@touhula.fi

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Tuntisopimus

  120-140 h/kk

  80-120 h/kk

  enintään 80 h/kk (esiopetusikäiset)

  enintään 4h/pv (alle esiopetusikäiset)

 • Esiopetus ja päivähoito

 • Esiopetus

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus/hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Hämeenlinnan kaupunki on ottanut käyttöön yksityisen päivähoidon palvelusetelin. Tämän myötä Touhulan asiakkaiden päivähoitomaksu lasketaan samojen maksusääntöjen mukaan ja maksu on sama kuin kunnallisessakin päivähoidossa. Lisätietoa palvelusetelistä saa Hämeenlinnan kaupungin sivuilta. Palveluseteliä voi hakea päivähoito-oikeuden piirissä olevalle hämeenlinnalaiselle lapselle. Mikäli lapsen kotikunta on muu kuin Hämeenlinna, on perheen haettava Kelan kautta yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää. Lisätietoa asiasta saa päiväkodistamme ja Kelan nettisivuilta. Yksityisen hoidon tuesta löytyy lisätietoa Kelan nettisivuilta.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.