Hyvinkää

Touhula Taikahattu

Touhula Taikahatussa lapsi saa sukeltaa taiteen maailmaan. Yhdessä lasten kanssa ihmettelemme kuvia, satuja, musiikkia ja vaikka väritaikoja. Haluamme myös innostaa lapsia kokeilemaan itse. Vanhemmat ovat meille lastensa parhaat asiantuntijat ja teemmekin aina mielellämme yhteistyötä heidän kanssaan.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Päiväkotimme toiminta on monipuolista ja lapsilähtöistä. Muskarissa tutustumme soittimiin, laulamiseen ja tanssimiseen. Pajapäivinä voimme tehdä erilaisia projekteja, askarrella, tehdä puutarhahommia tai lähteä vaikkapa metsämörriretkelle. Kuvataiteessa keskitymme puolestaan taiteeseen ja kulttuuriin askarrellen, maalaten ja muovaillen. Meillä kuvis on kokonaisvaltaista kokemusta kaikilla aisteilla. Se voi olla myös tutkimista, maistamista, haistamista, muovailemista ja tunnustelemista tai vaikkapa hankimaalausta. Teemme tutustumiskäyntejä ja retkiä myös museoon, teatteriin ja taidenäyttelyyn. Muksukeittiössä lapset saavat puolestaan leipoa ja laittaa ruokaa. Keittiössä lapset saavat tehdä kaiken aivan itse ja ehkäpä vanhemmillekin jää kotiin viemisiä.

Päiväkodissamme myös liikutaan aktiivisesti, valtakunnallisen liikuntasuosituksen mukaisesti. Olemme kiinnittäneet huomiota lasten liikkumisen lisäämiseen mm. siirtymätilanteissa sekä ulkoiluissa. Syksyisin ja keväisin harrastamme esimerkiksi yleisurheilua, retkiä lähimetsiin, sääntöleikkejä ja pelejä, talvisin pulkkailua, luistelua ja hiihtoa.

Hyvä yhteistyö kodin ja päiväkodin välillä luo luottamukselliset suhteet ja edistää kaikinpuolista hyvinvointia, kehitystä ja oppimismahdollisuuksia sekä auttaa luomaan yhdensuuntaiset ja johdonmukaiset kasvatustavoitteet. Haluamme tehdä lapsen päivästä kokonaisen huomioimalla vanhempien toivomukset, odotukset, kulttuuritaustan ja arvomaailman. Annamme myös huumorin kukkia päiväkodissamme.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Hyvinkäällä.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Taikahattu

Sähkökatu 14
05800 Hyvinkää

Aukioloajat

Ma–pe klo 7:00–17:00

Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

  • päivähoitopaikat
  • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
  • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
  • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

taikahattu@touhula.fi

MT

Minna Tarkiainen

Päiväkodin johtaja

050 347 3393
minna.tarkiainen@touhula.fi

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

  • Kokopäiväsopimus

  • Kokopäivähoito 16 pv/kk

  • Kokopäiväsopimus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

  1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
  2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Hyvinkäällä päivähoitomaksu koostuu Kelan yksityisen hoidon tuesta, yksityisen hoidon tuen kuntalisästä sekä vanhempien maksamasta hoitomaksusta. Yksityisen hoidon tuesta löytyy lisätietoa Kelan nettisivuilta.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.