Kangasala

Touhula VekaraMäki

Kangasalan Mäntyveräjän alueella sijaitsevan Touhula VekaraMäen toiminnassa painottuvat liikunta-, luonto- ja seikkailukasvatus.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Touhula VekaraMäen sisä- ja ulkotilat on suunniteltu niin, että ne kannustavat lapsia liikkumaan omaehtoisesti sekä kokeilemaan uutta. Lisäksi päiväkodissa on kattava, aina lasten käytettävissä oleva liikuntavälineistö. Liikunnallisuus ja sen tukeminen on päiväkodissamme tärkeää, ja aikuisen rooli päiväkodissa on tukea ja kannustaa lapsia liikunnallisuuteen sekä uuden kokeilemiseen. Näin lapsen liikunnalliset taidot, innostus sekä motoriikka kasvavat ja kehittyvät. Myös esimerkiksi odotus- ja siirtymätilanteita hyödynnetään liikunnan näkökulmasta lapsia innostavin tavoin.

Meillä liikunnan iloon yhdistyy luonto- ja ympäristökasvatus kestävän kehityksen hengessä. Lähiympäristössä liikkuminen sekä metsään ja sen elämään tutustuminen ovat tärkeä osa toimintaa, ja myös omassa pihassa voidaan kokea elämyksiä luonnon ja ulkoilun näkökulmasta. Kierrätys ja muut ekologiset arvot ovat myös lähellä sydäntämme, ja opimmekin yhdessä esimerkiksi käyttämään päiväkodin arjesta syntyvää ylimääräistä materiaalia askarteluissa.

Tutustu myös toiseen Touhulan päiväkotiin Kangasalla.

 

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula VekaraMäki

Mäntyveräjäntie 1
36200 Kangasala

Aukioloajat

Ma–pe klo 7:00–17:00
Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

vekara.maki@touhula.fi

AK

Anne Kauppinen

Päiväkodin johtaja

044 715 0270
anne.kauppinen@touhula.fi

Arkisin klo 12:00-15:00

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Osaviikkosopimus

 • 20h / viikko

 • Tuntisopimus

  85–120 h/kk

  121–150 h/kk

  yli 150 h/kk

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus/hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päivähoitomaksu Kangasalan Touhuloissa on sama kuin kunnallisessa päivähoidossa.

Päiväkodissamme on käytössä palveluseteli sekä Kangasalan että Tampereen asiakasperheille. Hoitomaksu määräytyy tulojen mukaan. Teemme tiivistä yhteistyötä kaupungin kanssa.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.