Kuopio

Touhula Ankkuri

Touhula Ankkuri avattiin helmikuussa 2016. Päiväkoti sijaitsee Kuopion Saaristokaupungissa, Lehtoniemessä. Päiväkodin merihenkiset tilat ovat uudet ja helposti muunnettavissa toiminnan mukaan.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Päiväkotimme toiminnassa painottuu seikkailu. Seikkailut värittävät kaikkia toimintojamme: meillä on musiikki-, liikunta- ja metsäseikkailuja. Lapsilähtöisyys on tärkeä osa toimintaamme ja meille jokainen lapsi on aarre.

Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat viikoittaiset metsäretket. Musiikki on meille tärkeää ja Ankkurin arjessa laulu sekä nauru raikaavat pitkin päivää. Pidämme myös koko talon yhteisiä lauluhetkiä.

Liikumme monipuolisesti ja ulkoilemme päivittäin jokaisella säällä: mitä hurjempi sää sen suurempi seikkailu! Jokainen ryhmä käy kerran viikossa päiväkodin pihan ulkopuolella lähimetsässä tai lähimaastossa retkellä. Metsäretkillä nautimme toisinaan pienet retkieväät. Eino Leinon ja Peikkometsän leikkipuistot ovat mukavan kävelymatkan päässä. Päiväkodin pihasta löytyy puuhaa sekä pienille että isoille seikkailijoille. Aamupäivisin lähdemme mielellämme tutkimaan ympäristöä ja nautimme suuresti seikkailusta päiväkodin ympäristössä. Päiväkodin läheinen asuinalue kasvaa koko ajan ja saamme lisää leikkialueita päiväkotimme läheisyyteen.

Järjestämme päiväkodin ja perheiden yhteisiä tapahtumia pitkin toimintavuotta. Syksyisin pidämme koko perheen liikuntaillan ja keväällä järjestetään koko perheelle yhteinen talvitapahtuma. Tarjoilemme muutaman kerran vuodessa koko perheelle yhteistä aamupalaa sekä pidämme myös äitien ja isien omia iltoja. Yhteisillä tapahtumilla kannustamme perheitä osallistumaan yhteisiin seikkailuihin ja sen myötä tutustumaan toisiinsa.

Ankkurista löytyy iloiset, reippaat sekä helposti lähestyttävät aikuiset, jotka tekevät jokaisesta päivästämme oman hienon seikkailun. Lämpimästi tervetuloa mukaan Touhula Ankkurin seikkailuihin!

Karttaohjelmat ja navigaattorit eivät vielä tunnista osoitettamme Rantapuistonkatu.  Meidät löytää noin 500 metrin päästä Keilankannan S-marketilta Saaristokatua pitkin Petoselle päin. Vastaavasti Saaristokatua pitkin Petoselta päin tullessa meidät löytää noin 500 metrin päästä Rautaniemen risteyksestä. Jos näet nostokurjen, niin olet lähellä Päiväkoti Ankkuria.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kuopiossa.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Ankkuri

Rantapuistonkatu 3
70840 Kuopio

Aukioloajat

Ma–pe klo 7:00–17:00

Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

pkankkuri@touhula.fi

HL

Heidi Laukkanen

Päiväkodin johtaja

044 417 5718
heidi.laukkanen@touhula.fi

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Kokopäivähoito 10 pv/kk

 • Kokopäivähoito 15 pv/kk

 • Tuntisopimus

  20 h/vko

 • Esiopetus

 • Esiopetus ja päivähoito

 • Esiopetus + kokopäivähoito 10 pv/kk

 • Esiopetus ja päivähoito 15 pv/kk

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Kuopion kaupungin palveluseteli ja tulojen, perhekoon sekä palveluntarpeen mukaan määräytyvä palvelumaksu ja sisaralennus.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.