Kuopio

Touhula Hiltulanlahti

Touhula Hiltulanlahti sijaitsee Etelä-Kuopiossa ja toimii osittain samassa rakennuksessa Hiltulanlahden koulun kanssa sekä uudessa talossa, joka rakennettiin vuonna 2016. Päiväkotimme on rakennettu hirrestä ja se sijaitsee järven rannalla metsien ympäröimänä, kaukana liikenteen melusta.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Päiväkodissamme korostuvat liikunta ja luonnonläheisyys. Liikuntaa harrastetaan vähintään kaksi tuntia päiväkotipäivän aikana erilaisissa ympäristöissä. Telinevoimistelemme koulun jumppasalissa, pihapiirin ulkopuolella olevissa leikkipuistossa pääsemme kiipeilemään pihakiipeilylaitteissa ja pulkkamäessä harjoittelemme rinnenousua. Vuodenajasta riippuen kokeilemme talvi- ja kesäurheilulajeja, yleisurheilua koulun kentällä ja järjestämme tietenkin olympialaiset. Liikunnan lisäksi opetamme lapsia musisoimaan, kielijumppaamaan ja tuemme tunnekasvatusta. Meillä on ammattitaitoinen henkilökunta, joka saa lapset viihtymään päiväkodissamme joka päivä, luoden lapselle parhaan mahdollisen päivähoitokokemuksen.

Lastemme lempipuuhaa ovat yleisurheilu, telinevoimistelu, jalkapallo ja erilaiset ryhmäleikit kuten hippa, polttopallo ja kirkonrotta. Talvella lastemme suosikkeja ovat mäenlasku, luistelu ja hiihto. Toisinaan saamme koululaisia leikkimään meidän kanssamme.

Retkeilemme lasten kanssa usein lähialueen metsiin, järven rannalle sekä Koivumäen kartanon kotieläinpihalle. Käymme myös lasten kanssa bussilla tutustumassa Kuopion torille, museoihin ja kerran kuukaudessa vierailemme Kallaveden seurakunnan pyhäkoulussa. Vietämme päiväkodissamme kerran kuukaudessa talon yhteisen lauluhetken ja teemme viikoittaisia metsämörriretkiä metsissä ympäri vuoden.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kuopiossa.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Hiltulanlahti

Sormulantie 8
70870 Hiltulanlahti

Aukioloajat

Ma–pe klo 7:00–7:00
Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

hiltulanlahti@touhula.fi

AH

Anni Heikkinen

Päiväkodin johtaja

044 596 5252
anni.heikkinen@touhula.fi

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Osaviikkosopimus

 • 20h / viikko

 • Tuntisopimus

 • Esiopetus

 • Esiopetus ja päivähoito

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus/hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Kuopion kaupungin palveluseteli ja tulojen, perhekoon sekä palveluntarpeen mukaan määräytyvä palvelumaksu ja sisaralennus.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.