Kuopio

Touhula Saaristokaupunki

Touhula Saaristokaupunki sijaitsee Pirtinkaarella Kuopiossa. Päiväkotimme tilat innostavat liikkumaan ja liikuntavälineet ovat aina lasten saatavilla.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Päiväkotimme toiminnassa korostuu liikunnan lisäksi ulkoilu ja retkeily. Päiväkodissamme mahdollistamme lapsille vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa päivän aikana. Liikuntaa on tarjolla sekä ohjattuna että omaehtoisena ja henkilökuntamme on aktiivisesti mukana liikuttamassa lapsia. Järjestämme koko talon yhteisiä ulkojumppia kaksi kertaa viikossa ja käymme Kuopio-hallissa urheilemassa neljä kertaa toimintakauden aikana. Hyödynnämme retkiä tehdessämme lähimetsät, leikkipuistot sekä Pirtin koulun liikuntasalin.

Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat yhteiset liikunnalliset tapahtumat, ulkojumpat sekä hiihtoretket. Myös laulut ja lorut liikuttavat lapsia. Ulkona lapset tykkäävät pelata polttopalloa, jäämiestä, peiliä, jalkapalloa ja pihaltamme löytyy kiipeilyseinä. Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat vanhempienkahvit, isovanhempienpäivä sekä vanhempien kanssa vuosittain tehtävät retket (äitien- ja isänpäivänä).

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kuopiossa.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Saaristokaupunki

Pirtinkaari 13
70820 Kuopio

Aukioloajat

Ma–pe klo 7:00–17:00
Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

saaristokaupunki@touhula.fi

Tiina Kohvakka

Päiväkodin johtaja

044 417 5740
tiina.kohvakka@touhula.fi

Arkisin klo 12:00-14:00

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Osaviikkosopimus

 • 20h / viikko

 • Tuntisopimus

 • Esiopetus

 • Esiopetus ja päivähoito

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus/hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Kuopion kaupungin palveluseteli ja tulojen, perhekoon sekä palveluntarpeen mukaan määräytyvä palvelumaksu ja sisaralennus.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.