Kuopio

Touhula Vehmasmäki

Vuonna 2014 avattu Touhula Vehmasmäki sijaitsee Kuopion Hiltulanlahdessa rauhallisessa maaseutuympäristössä urheilupaikkojen läheisyydessä, tarjoten hyvät puitteet päiväkotimme liikunnalliselle arjelle. Liljantiellä sijaitsevassa päiväkodissamme touhuaa päivittäin kolme lapsiryhmää.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Päiväkotimme toiminnassa painottuvat liikunta ja luontokasvatus. Päiväkodissamme vallitsee yhteisvastuullisuus, aito välittäminen ja huomioimme jokaisen lapsen yksilönä. Meillä lapset saavat vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa päiväkotipäivän aikana. Päiväkodissamme panostamme aidosti lasten hyvinvointiin ja mahdollistamme lapsille päivittäin liikkumisen ilon ja ulkoilun.

Teemme Metsämörriretkiä lähimetsiin, pelaamme sählyä ja jalkapalloa. Jumppaamme myös säännöllisesti Valoharjulla ja Vehmasmäen koululla, pelaamme yhdessä pihapelejä ja talvisin hiihdämme. Esikoululaiset pääsevät käyttämään Vehmasmäen koulun isoa liikuntasalia ja luistelukenttää. Käymme myös vierailemassa läheisellä kukkatarhalla ja erityisesti päiväkodin pienimmät käyvät innokkaasti katselemassa hevosia. Jouluna ja pääsiäisenä pääsemme käymään Vehmasmäen kappelissa hartauksissa.

Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat vanhempien iltapäiväkahvit, äitien- ja isänpäiväkahveja unohtamatta. Syksyisin pidämme päiväkodin Olympialaiset, joulunaikaan vietämme vanhempiakin liikuttavan joulujuhlan ja keväällä vietämme Unelmien liikuntapäivää sekä kevätjuhlaa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kuopiossa.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Vehmasmäki

Liljantie 38
70870 Hiltulanlahti

Aukioloajat

Ma–pe klo 7:00–17:00
Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

vehmasmaki@touhula.fi

AH

Anni Heikkinen

Päiväkodin johtaja

044 596 5252
anni.heikkinen@touhula.fi

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Osaviikkosopimus

 • 20h / viikko

 • Tuntisopimus

 • Esiopetus

 • Esiopetus ja päivähoito

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus/hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Kuopion kaupungin palveluseteli ja tulojen, perhekoon sekä palveluntarpeen mukaan määräytyvä palvelumaksu ja sisaralennus.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.