Lahti

Touhula Karisto

Touhula Karisto toimii uusissa, avarissa sekä monikäyttöisissä tiloissa Kariston omakoti- ja rivitaloasuinalueella Lahdessa. Päiväkodin piha on suojaisa ja sieltä löytyy keinuja, hiekkalaatikoita, tasaista pelialuetta sekä iso nurmikenttä.

Tammikuussa 2018 Touhula Kariston toiminta laajenee uuteen rakennukseen.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Toiminnassamme korostuu liikunnan ohella musiikki sekä kädentyöt. Toiminta tapahtuu pienryhmissä. Kiireettömyys sekä lasten ja perheiden kuunteleminen ovat meille tärkeitä asioita. Kannustamme lasta liikkumaan ja kokeilemaan uutta.

Käymme kerran viikossa metsäretkillä ja metsä luokin loistavat mahdollisuudet lapsen mielikuvituksen kehittymiselle ja omaehtoiselle leikille sekä liikunnalle. Käytössämme ovat molempien talojen jumppasalit monipuolisine välineineen. Rytmisoittimet sekä musiikkiliikunta ovat tärkeä osa musiikillista toimintaamme. Kädentöihin keräämme ideoita esimerkiksi metsäretkiltä.

Lastemme lempipuuhaa ovat temppuradat, metsäretket, majojen rakentaminen sekä mielikuvitusleikit. Mieluista on myös talvisin mäenlasku läheisillä kummuilla, hiihtäminen ja luistelu.

Päiväkodissamme järjestetään erilaisia tapahtumia kuten kuukausittaiset vanhempien aamupalat sekä Liikutaan yhdessä -iltapäivät, jolloin vanhemmilla on mahdollisuus osallistua lasten kanssa toimintaan. Syksyisin meillä järjestetään syyskarnevaalit ja keväällä kevätjuhla, jossa lapset ovat pääesiintyjinä.

Syksyllä 2017 aloitimme päiväkodissamme Moomin Language School -kielikylvyn 3–5-vuotiaille lapsille. Iltatoimintana päiväkodissamme järjestetään muskaria 0–2-vuotiaille lapsille sekä Hoksaus-tiedekerho 3–5-vuotiaille lapsille.

Touhula Karistossa noudatetaan uutta, 1.8.2017 voimaan astunutta, Lahden kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa sekä Touhulan toimintasuunnitelmaa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Lahdessa.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Karisto

Karistonkatu 201
15160 Lahti

Aukioloajat

Ma–pe klo 7:00–17:00

Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

karisto@touhula.fi

EV

Elina Vihonen

Päiväkodin johtaja

050 564 7259
elina.vihonen@touhula.fi

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

  • Yli 147 h / kk (yli 35 h / vko)

 • Tuntisopimus

  • 87-147 h / kk (21-34 h / vko)
  • 0-86 h / kk
  • 20 h / vko

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Lahden kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä päivähoitomaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Lahden kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.