Lahti

Touhula Patoniitty

Touhula Patoniitty sijaitsee eteläisessä Lahdessa, hyvien kulkuyhteyksien lähellä. Uusissa ja viihtyisissä päiväkotimme tiloissa lapsilla on tilaa liikkua ja leikkiä.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Toiminnassamme painottuvat liikunnan lisäksi lapsilähtöisyys, lapsen osallisuus ja vaikutusmahdollisuudet. Otamme myös huomioon sensitiivisen vuorovaikutuksen ja lapsen aidon sekä yksilöllisen kohtaamisen. Tarjoamme lapsille päivittäin ohjattuja liikuntahetkiä ja heillä on myös mahdollisuuksia vapaaseen liikkumiseen.

Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat jumppasalissa liikkuminen, riippumatossa keinuminen, leikkipuisto- ja metsäretket, luisteluretket linja-autolla jäähalliin, motoriikkaradoilla taiteilu, leipominen ja erilaiset mielikuvitusleikit. Retkeilemme paljon ja päiväkotimme läheisyydessä sijaitsee useita leikkipuistoja, metsiä ja jalkapallokenttiä. Pihaltamme löytyy monipuolisesti liikuntamahdollisuuksia ja leikkivälineitä: keinuja, kaksi liukumäkeä, kiipeilyteline, vieterikeinuja ja hiekkalaatikoita. Pihallamme järjestetään myös koko talon viikottaiset Touhu-jumpat. Päiväkotimme kentällä on tilaa pelata erilaisia pelejä kuten jalkapalloa, mölkkyä tai polttopalloa. Talvella lapset pääsevät hiihtämään pururadalle.

Päiväkodissamme taiteillaan, leivotaan, lauletaan, soitetaan muskaripiireissä sekä järjestetään nukketeatteriesityksiä. Syksystä 2017 lähtien meillä on myös mahdollista järjestää kouluun valmentavaa opetusta, jossa saavutetaan esiopetuksen tavoitteet. Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat vanhempien aamukahvit, Liikutaan yhdessä -iltapäivät, Varpaat vauhtiin -kampanjaan osallistuminen, pihaseikkailu, joulu- ja kevätjuhlat sekä erilaiset teemapäivät ja juhlat, kuten nurinkurinpäivä ja kurpitsajuhla. Äitien- ja isänpäivän tienoilla järjestämme äideille tai isille vapaaillan mukavan toiminnan tai hemmottelun merkeissä.

Tutustu myös toiseen Touhulan päiväkotiin Lahdessa.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Patoniitty

Puotikatu 7 A
15700 Lahti

Aukioloajat

Ma–pe klo 7:00–17:00
Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

patoniitty@touhula.fi

PP

Piia Päivinen

Päiväkodin johtaja

046 923 1894
piia-liisa.paivinen@touhula.fi

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Kokopäivähoito 12 pv/kk

 • Kokopäivähoito 15 pv/kk

 • 20h / viikko

 • Esiopetus ja päivähoito

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus/hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päivähoitomaksu koostuu Kelan yksityisen hoidon tuesta, yksityisen hoidon tuen kuntalisästä sekä vanhempien maksamasta asiakasmaksusta. Olemme palvelusetelipäiväkoti 1.6.2018 alkaen, lisätietoa aiheesta Lahden kaupungin sivuilta.

Mikäli perhe saa Kelan tulosidonnaista hoitolisää, myönnetty hoitolisä vähennetään kokonaisuudessaan vanhempien maksuosuudesta.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.