Lapua

Touhula Merihevonen

Touhula Merihevonen sijaitsee lähellä Lapuan keskustaa, metsän läheisyydessä. Päiväkodin tilat ovat uudet ja mahdollistavat lasten monipuolisen liikkumisen sekä leikkimisen. Päiväkodissa on isot liikuntatilat, kiipeilyseinä ja monipuolisesti liikuntavälineitä.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Päiväkotimme toiminnassa painottuvat liikunta, musiikki ja seikkailu, mikä näkyy päiväkotimme viikkosuunnitelmassa. Kannustamme pieniä seikkailijoitamme omaehtoiseen liikuntaan ohjatun liikunnan lisäksi. Liikkumiseen rohkaistaan, innostetaan ja erilaisia liikkumistaitoja sekä liikuntamuotoja harjoitellaan. Meillä lapset ulkoilevat säällä kuin säällä kaksi kertaa päivässä.

Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat metsäretket sekä erilaiset leikit sisätiloissa kuten rakennusleikit. Metsäretket kuuluvat viikoittaiseen ohjelmaamme. Päiväkodin vierestä löytyy metsä, peltoa, liikennepuisto sekä liikuntakenttä, jonka reunalla on talvella pulkkamäkemme. Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat lapsille järjestettävät hauskat tapahtumat. Milloin päiväkodilla on vietetty ystävänpäivää toimintapisteillä, luotu kesä keskelle talvea tai lähdetty laivalla mielikuvitusseikkailulle toiselle saarelle. Myös vanhempia olemme huomioineet yhteisillä tempauksilla. Järjestämme omia iltoja isille sekä äideille ja joskus hemmottelemme vanhempia hakukahveilla. Suunnittelemme ohjelmaan erilaisia tapahtumia arjen keskelle, jotka houkuttelevat sekä lapset että vanhemmatkin heittäytymään ja hassuttelemaan.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Merihevonen

Aarrekuja 4
62100 Lapua (Käytä Googlen karttapalvelussa Huhtakummuntie)

Aukioloajat

Ma–pe klo 7:00–17:00 (tarvittaessa klo 6:30-17:30)

Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

pkmerihevonen@touhula.fi

MS

Maria Siipola

Päiväkodin johtaja

044 733 3317
maria.siipola@touhula.fi

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Osapäivähoito

 • Kokopäivähoito 10 pv/kk

 • Kokopäivähoito 15 pv/kk

 • Esiopetus

 • Esiopetus ja päivähoito

 • Esiopetus + kokopäivähoito 10 pv/kk

 • Esiopetus ja päivähoito 15 pv/kk

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.