Laukaa

Touhula Merikarhu

Touhula Merikarhun murina kantautuu yli koko Laukaan Leppäveden. Korkealta mäeltä on tähystelty horisonttia vuodesta 2007.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Ulkoilemme päivittäin eivätkä pienet tuiskut tai tuulet meitä pelota. Rohkean seikkailumielen lisäksi pakkaa mukaasi sään- ja seikkailunkestävät ulkotamineet, jotta seikkailu voi alkaa! Mielikuvitusseikkailut tarvitsevat alkaakseen vain ripauksen heittäytymistä ja ne tarjoavat mahdollisuuksia monien tärkeiden taitojen oppimiseen. Merikarhun mielipaikkoja ovat läheinen metsälaavu, jonne johtaa talvella latu sekä koulun vieressä sijaitseva liikuntahalli ja pelikenttä. Iloksemme naapurissa sijaitsee vanhusten palvelutalo, jossa vierailemme säännöllisesti.

Merikarhussa on seikkailupaikkoja 1–6 -vuotiaille aarteille. Kaikista pienimmät seikkailijat muodostavat Kultahippujen ryhmän. Kultahippujen lisäksi Merikarhussa seikkailevat Kristallit, Safiirit ja Rubiinit. Timanttien esiopetusryhmän toteutuminen selviää aina edellisenä keväänä saapuneiden esiopetushakemusten määrän perusteella. Merikarhun arkea pyörittää seitsemän urhean päällystöläisen henkilöstö, joka kohtaa lapset sekä vanhemmat lämmöllä ja ammattitaitoisesti. Avoin ja välitön vuorovaikutus on perusta tiiviille yhteiselolle, jota Merikarhussa saamme elää lasten ja perheiden kanssa. Suhteet lapsiin ovat hyvin läheisiä ja lisäksi selkeät arkirutiinit sekä yhteisesti sovitut pelisäännöt tuovat ennakoitavuutta ja turvallisuutta arkeemme.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Merikarhu

Otsontie 1
41310 Leppävesi

Aukioloajat

Ma–pe klo 7:00–17:00
Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

pkmerikarhu@touhula.fi

TO

Tiia Okkonen

Päiväkodin johtaja

045 125 8403
tiia.okkonen@touhula.fi

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Osapäivähoito

 • Kokopäivähoito 10 pv/kk

 • Kokopäivähoito 15 pv/kk

 • Esiopetus

 • Esiopetus ja päivähoito

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus/hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Laukaassa on käytössä palveluraha, jota haetaan Laukaan kunnalta (paperisella lomakkeella).

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.