Lohja

Touhula Neitsytlinna

Touhula Neitsytlinna sijaitsee aivan Lohjan keskustan tuntumassa, Neitsytlinnan kaupunginosassa. Lähellämme on hyvät ulkoilu-ja retkeilymaastot, harjua ja metsää sekä Lohjanjärvi.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Touhula Neitsylinnan toiminta-ajatus:

”Auta minua tekemään itse”

Toteutamme montessorikasvatusta varhaiskasvatuksen valtakunnalliset tavoitteet huomioiden. Tarjoamme lapselle monipuolisen ja innostavan ympäristön, jossa jokainen lapsi on arvokas. Lasta kunnioitetaan yksilönä yksilölliset tarpeet huomioiden. Turvallinen, rauhallinen ja kiireetön ympäristö luo hyvän pohjan lapsen kasvulle ja kehitykselle.

Aikuisen tehtävä on luoda lapsille mahdollisimman esteettinen, innostava, mielenkiintoinen ja lapsen omatoimisuutta tukeva ympäristö. Siellä lapsi voi toimia, tutkia ja kokea oppimisen sekä onnistumisen tunteita. Toimintaympäristö vastaa lapsen kehityskausia eli herkkyyskausia ja lapsella on rauha edetä omaa tahtiaan. Tuemme lapsen kiinnostusta ja halua oppia leikkien ja työskennellen. Aikuisen tehtävä on olla läsnä, havainnoida lasta ja ohjata sekä tukea lapsen kehitystä sopivalla tavalla. Lasta rohkaistaan ajattelemaan ja esittämään kysymyksiä, tutkimaan ja kokeilemaan. Aikuisen rohkaiseva, kunnioittava, lämmin ja johdonmukainen työskentelytapa luo turvallisen arjen lapselle, jonka perustana on lapsen herkkyyskaudet oppia.

Montessori-päiväkotien tunnuslause on: ”Auta minua tekemään itse”. Pedagogian luojan, tohtori Maria Montessorin tutkimusten tuloksena on luotu oma välineistönsä tukemaan tätä lausetta. Välineet ovat konkreettisia ja suurin osa itsestään korjaavia. Montessoripedagogiikka auttaa lasta löytämään ongelmia ratkottavakseen. Omassa tahdissa kehittyminen lisää lasten itseluottamusta ja itsenäisyyttä. Montessorivälineet ja -tehtävät jaotellaan arkipuuhiin, aistimateriaaleihin, kielellisiin, matemaattisiin- sekä kulttuurin välineisiin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Neitsytlinna

Länsi-Louhenkatu 8
08100 Lohja

Aukioloajat

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

  • päivähoitopaikat
  • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
  • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
  • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.
RP

Riikka Paakeli-Tamminen

Päiväkodin johtaja

050 408 5708
riikka.paakeli-tamminen@touhula.fi

Arkisin klo 12:30-14:30

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

  • Kokopäiväsopimus

  • Osapäivähoito

  • Esiopetus

  • Kokopäiväsopimus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

  1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
  2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.