Muhos

Touhula VauhtiVekara

Touhula VauhtiVekara on pieni ja kodinomainen päiväkoti, jossa painottuvat ilmaisutaito ja kädentyöt. Tavoitteenamme on auttaa lasta ilmaisemaan itseään mm. kädentaitojen, teatterin, draaman sekä liikunnan keinoin oppimisen eri alueilla.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Toiminta Touhula VauhtiVekarassa on lapsilähtöistä, huomioiden lasten kiinnostuksen kohteet. Meillä leikitään, liikutaan, tanssitaan, musisoidaan, lauletaan, sadutellaan ja askarrellaan päivittäin. Pieninä ryhminä järjestetyssä toiminnassa on usein teatteriesityksiä, pöytäteatteria ja muuta draamaa sekä erilaisia kädentaitoja, kuten askartelua, huovutusta tai piirtelyä.

Päiväkotimme on kodikas, iloisen keltainen talo aivan Muhoksen keskustan tuntumassa. Hyvin toimivat tilamme ovat suunniteltu päiväkotikäyttöön, mikä mahdollistaa monenlaiset leikit ja puuhat. Pihallamme on paljon hiekka-aluetta, jossa lapset voivat toteuttaa luovia leikkejään. Pihalla on myös leikkimökki sekä makkaranpaistopaikka. Lähiympäristössä on liikenne- sekä leikkipuisto, joka antaa meille mahdollisuudet mäenlaskuun ja hiihtämiseen talvisin. Muina aikoina puistot ovat mieluisia retkikohteita. Päiväkodin aidattu piha-alue antaa lapsille turvalliset puitteet leikkiä ja touhuta sekä luoda ja ylläpitää ystävyyssuhteita. Läheisessä metsässä käymme myös tutkimassa luonnon ihmeitä.

Tutuksi on tullut myös lähistöllä sijaitseva kulttuurikeskus Koivu ja Tähti, joka on meille tuttu paikka kirjastokäynneiltä sekä monista kokemistamme juhlista ja esityksistä. Lasten itsenäistä ja luovaa leikkiä tuetaan ja sille annetaan aikaa. Roolivaatteet, kotileikkihuone sekä kampaamo- ja lääkärileikkivälineet ovatkin meillä ahkerassa käytössä. Kirjastoauto vierailee päiväkodillamme joka toinen viikko.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula VauhtiVekara

Tikkalantie 1
91500 Muhos

Aukioloajat

Ma–pe klo 7:00–17:00
Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

vauhti.vekara@touhula.fi

JM

Jaana Moilanen

Päiväkodin johtaja

050 374 9825
jaana.moilanen@touhula.fi

Arkisin klo 12:00-14:00

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Osaviikkosopimus

 • Kokopäiväsopimus

 • Esiopetus ja päivähoito

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päivähoitomaksu Muhoksella koostuu yksityisen hoidon tuesta, yksityisen hoidon tuen kuntalisästä sekä vanhempien maksamasta hoitomaksusta.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.