Muurame

Touhula Myrskylyhty

Muuramen Kinkomaalla sijaitseva Touhula Myrskylyhty avasi ovensa elokuussa 2010. Päiväkodin kodinomaisissa tiloissa seikkailee kolme lapsiryhmää; Rubiinit, Jalokivet ja Kultahiput.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Myrskylyhdyn toiminnassa painottuvat seikkailu, liikunta ja musiikki. Liikunta kulkee mukana ryhmien liikuntatouhujen lisäksi myös muun muassa aamun aloituspiireissä sekä siirtymätilanteissa. Myrskylyhdyssä tärkeää on seikkailun ja liikunnan ilon kokeminen. Päiväkodin kolme ryhmää on jaettu myös pienryhmiin, ja suuri osa toiminnasta tapahtuukin näissä omissa pienemmissä ryhmissä.

Seikkailumme alkavat usein yhteisistä hetkistä, jotka virittävät päivän puuhiin. Musisointi näkyy toiminnassamme monella tavalla. Musiikkia voi lisätä mihin vain, siirtymiin ja jopa välipalalle taustamusiikiksi. Välillä on myös hyvä rauhoittua kuuntelemaan hiljaisuutta.

Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat retket lähimaastoon, auto-, koti- ja roolivaateleikit, tempputorni- ja majaleikit sekä erilaiset rakenteluleikit. Tärkeitä ovat myös koko talon yhteiset seikkailut! Teemme päiväkodissamme paljon asioita yhdessä, jolloin lapset oppivat uutta toisiltaan.

Seikkailemme päiväkotimme lähialueen metsissä sekä leikkipuistoissa viikoittain. Päiväkodin ympäristö on monipuolinen ja sinne on helppo lähteä lasten kanssa seikkailemaan. Ulkoilemme säällä kuin säällä – mitä huonompi sää, sen parempi seikkailu! Kokeilemme monipuolisesti erilaisia urheilulajeja: yleisurheilemme, palloilemme, leikimme, luistelemme, hiihdämme ja lumikenkäilemme päiväkodin lähimaastossa.

Järjestämme päiväkodissamme säännöllisesti kivoja tapahtumia kuten koko perheen aamupalat, ”hullut päivät”, ”hämärän hyssyt” sekä metsäpäiväkodit. Osallistamme usein myös perheitä seikkailemaan yhteisiin tapahtumiin.

Tutustu myös toiseen Touhulan päiväkotiin Muuramessa.

Lähetä yhteydenottopyyntöRyhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

 • Touhula Myrskylyhty

 • Kultahiput (1-2 v.)

 • Jalokivet (3-4 v.)

 • Rubiinit (5 v.)

Sijainti ja aukiolo

Touhula Myrskylyhty

Antinmutka 18
40930 Kinkomaa

Aukioloajat

Ma–pe klo 6:30–17:00

Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

pkmyrskylyhty@touhula.fi

Sirkku Vahvaselkä

Päiväkodin johtaja

040 571 1952
sirkku.vahvaselka@touhula.fi

Arkisin klo 7:00-17:00

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Tuntisopimus

  yli 150 h/kk

  131–150 h/kk

  108–130 h/kk

  85–107 h/kk

  0–84 h/kk

   

   

   

   

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Muuramen kunnan palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä päivähoitomaksu sekä sisaralennus.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.