Oulu

Touhula Satumetsä

Touhula Satumetsä sijaitsee Jäälissä Laivakankaalla. Päiväkotimme tilat mahdollistavat monipuolisen liikkumisen. Päiväkodin pihalla on tilaa urheilla. Ympäristömme on monimuotoinen, metsineen ja polkuineen.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Päiväkotimme tarjoaa lapselle turvallisen ympäristön kasvaa tuttujen aikuisten ympäröimänä ja mahdollisuuden saada positiivisia kokemuksia liikunnasta. Lapset liikkuvat meillä vähintään kaksi tuntia reippaasti päiväkotipäivän aikana. Liikunnan ohella toiminnassamme korostuvat retkeily ja musiikki. Tarjoamme lapsille ohjattuja liikuntatuokioita, mutta olemme huomioineet päiväkodin tiloissa myös lasten omatoimisen liikkumisen.

Päiväkodissamme jokaisella ryhmällä on oma salivuoronsa ja eskarit/viskarit käyvät Jäälin koulun salissa liikkarissa perjantaisin. Hyödynnämme ympärillä olevaa luontoa ja Tuokkosenmäen liikuntapuistoa retkeilyyn. Käymme lasten kanssa laulamassa vanhusten ja kehitysvammaisten luona. Jäälin kappelissa järjestettäviin lasten kirkkoihin olemme osallistuneet myös koko talon voimin.

Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat sähly tai huivitanssit salissa, retket ja aamuiset liikuntatuokiot. Kestosuosikkina eskareilla on säilynyt vuodesta toiseen vauhdikkaat hippaleikit pihalla. Yhdessä liikkuminen, laulaminen ja soittaminen ovat osa jokapäiväistä arkea. Säännöllisiä yhteisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat Pihaseikkailu-liikuntatapahtuma sekä koko talon kulttuurituokio ja yhteiset juhlat. Lisäksi kirjastoauto vierailee päiväkodillamme kerran kuukaudessa.

Tarjoamme kerran kuukaudessa vanhemmille aamu- tai iltapäiväkahvit sekä vietämme perheliikuntailtapäivän kerran puolessa vuodessa. Kutsumme isovanhemmat joka vuosi kyläilemään helmikuussa. Muistamme äitejä ja isiä erilaisin tavoin kerran vuodessa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Oulussa.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Satumetsä

Kehätie 1
90940 Jääli

Aukioloajat

Ma–pe klo 6:30–17:00
Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

satumetsa@touhula.fi

PA

Paula Alajarva

Päiväkodin johtaja

044 282 7368
paula.alajarva@touhula.fi

Arkisin klo 12:30-15:00

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Osapäivähoito

  15 pv/kk

 • 20h / viikko

  4 h/pv

  2,5 pv/kk

 • Esiopetus

 • Esiopetus ja päivähoito

 • Esiopetus ja päivähoito 15 pv/kk

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä päivähoitomaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin asiakasmaksuyksikköön.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.