Oulu

Touhula TaikaVekara

Touhula TaikaVekaran toiminnassa painottuvat seikkailu ja ympäristökasvatus. Luonto ja lähiympäristömme ovat täynnä seikkailuja, taikaa ja ihmeitä! Tämän tietää jokainen TaikaVekaran lapsi ja aikuinen. Päiväkodin nimi tuleekin juuri luonnon pienistä ihmeistä, joita yhdessä pysähdytään ihmettelemään.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Touhula TaikaVekara avattiin elokuussa 2009 Oulun Ahvenojalle Raitotien kupeeseen loistavien kulkuyhteyksien varrelle. Päiväkodin tilat niin ulkona kuin sisälläkin ovat rakennettu lapsia varten. Ne ovat turvalliset, avarat ja houkuttelevat leikkimään sekä liikkumaan. Liikunta- ja leikkivälineitä on paljon, joten erilaista tekemistä riittää niin pienille kuin isoimmillekin lapsille. Liikunta onkin osa päiväkotimme jokapäiväistä toimintaa.

Retkeilemme luonnossa ja lähiympäristössä viikoittain pienryhmissä seikkaillen, luontoa kunnioittaen ja tehden luonnon lapselle tutuksi. Osa henkilökunnasta on kouluttautunut Metsämörriohjaajiksi, joka näkyy metsäretkillä ja osana päiväkodin toimintaa. Touhula TaikaVekarassa lapset osallistuvat toiminnan suunnitteluun, jolloin heidän omat mielenkiinnon kohteensa tulevat huomioiduksi.

Ekologisuus on otettu päiväkodissamme huomioon jo tiloja rakennettaessa muun muassa valitsemalla maalämpö lämmitysmuodoksi. Suomen Ympäristökasvatuksen Seura myönsi meille Vihreän lipun toukokuussa 2011 laadukkaasta ympäristökasvatustyöstä. Keväällä 2017 päiväkotimme hyväksyttiin ohjelman kestävälle tasolle. Kestävän kehityksen periaatteet ja yhdessä sovitut Vihreä lippu -tavat tuodaan lapsille tutuksi leikin, toiminnan, draaman ja eri eläinhahmojen kautta. Myös kierrätys, jätteiden vähentäminen ja säästäväisyys siirtyvät leikin kautta luonnollisesti lapsen jokapäiväiseen toimintaan.

Yhteisöllisyys ja tiivis yhteistyö vanhempien kanssa korostuvat päiväkotimme arjessa. Varhaiskasvatuskeskusteluiden lisäksi järjestämme vanhempainiltoja sekä muita mukavia yhteisiä tapahtumia. Koko päiväkodin joukolla kokoonnumme usein päiväkotimme sydämeen, suureen saliin, yhteisille laulu-, leikki- ja toimintatuokioille.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Oulussa.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula TaikaVekara

Satulatie 1
90540 Oulu

Aukioloajat

Ma–pe klo 7:00–17:00
Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

taika.vekara@touhula.fi

NS

Niina Salmi

Päiväkodin johtaja

044 417 5708
niina.salmi@touhula.fi

Arkisin klo 8:30-16:00

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Osaviikkosopimus

 • Kokopäiväsopimus

 • Esiopetus

 • Esiopetus ja päivähoito

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä päivähoitomaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin asiakasmaksuyksikköön.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.