Oulu

Touhula Villiviikari

Oulun Talvikankaalla sijaitsevassa Touhula Villiviikarissa hyödynnetään ympärillä avautuvaa luontoa ja ulkoilureittejä. Päiväkoti toimii uusissa ja lasta liikkumaan innostavissa tiloissa.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Päiväkotimme toiminnassa painottuu liikunta ja meillä lapset liikkuvat päivittäin vähintään kaksi tuntia. Liikunta koostuu lasten omaehtoisesta liikkumisesta, lapsille tärkeistä toiminnallisista ruokapiireistä ja henkilökunnan ohjaamista liikunnallisista hetkistä. Liikkumiseen hyödynnetään päiväkodin tilojen lisäksi aktiivisesti myös lähimaastoja esimerkiksi puisto- ja kävelyretkien muodossa sekä lähimetsässä kulkien. Talvisin tutustumme Talvikankaan hiihtolatuihin ja luistelumahdollisuuksiin. Teemme lisäksi yhteistyötä Talvikankaan koulun kanssa käyttäen heidän upeaa liikuntasaliaan meille kasvattajille rakkaiden villiviikarilaisten liikkumiseen.

Päiväkodissamme lapset saavat mahdollisuuden luoda oman tavan liikkua. Lapset keksivät mielellään omia tanssiesityksiä, jumppatuokioita ja temppuhetkiä. Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat erilaiset hippaleikit, liikkarihuoneessa puuhastelu ja majojen rakentaminen. Kaikkein pienimmät villiviikarit tykkäävät omista musiikkihetkistä ja temppuradoista, kun taas isommat rakastavat palikoilla rakentelua, kirjojen lukemista sekä tilojemme käyttämistä mahtaviin liikuntaleikkeihin. Lisäksi lapset rakastavat niitä hetkiä, kun kutsumme vanhemmatkin päiväkotiin esimerkiksi yhteisille aamukahveille. Päiväkodissamme on hyvä ryhmähenki sekä aikuisten että lasten kesken.

Olemme pieni päiväkoti ja meille on tärkeää, että kaikki Villiviikarin kasvattajat tuntevat lapset ryhmärajojen yli. Teemme paljon ryhmien välistä yhteistyötä ja järjestämme yhteisiä koko talon tempauksia.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Oulussa.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Villiviikari

Tuiskutie 5
90630 Oulu

Aukioloajat

Ma–pe klo 7:00–17:00
Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

villiviikari@touhula.fi

PA

Paula Alajarva

Päiväkodin johtaja

044 282 7368
paula.alajarva@touhula.fi

Arkisin klo 12:30-15:00

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Osapäivähoito

  15 pv/kk

 • Kokopäiväsopimus

  4 h/pv

  2,5 pv/vko

 • Esiopetus

 • Esiopetus ja päivähoito 15 pv/kk

 • Esiopetus ja päivähoito

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä päivähoitomaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin asiakasmaksuyksikköön.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.

Kutsuvat meidän lapsia muruiksi

Maarit ja Risto

Rasmuksen ja Roopen vanhemmat, Touhula Villiviikari
Lue lisää

Miksi valitsitte juuri tämän päiväkodin lapsellenne?

Muutimme lähelle päiväkotia, joten kulkumatkat ovat lyhyet. Erityinen plussa mukavanoloisesta henkilökunnasta, tiloista ja siitä, että eskarilaisemme ehtii vielä kyseisen päiväkodin porukan kanssa tutustumaan läheiseen tulevaan kouluunsa.

Mikä on parasta juuri teidän päiväkodissanne?

Parasta on mukava henkilökunta.

Mitä mieltä olette henkilökunnasta?

Henkilökunta on nuorta, mukavaa ja ystävällistä väkeä. Kutsuvat lapsiamme muruiksi! Päivähoidon aloittaminen on mennyt meidän lapsillamme todella hyvin.

Mistä lapsenne tykkäävät päiväkodissaan?

Monista asioista! He ovat hyvin iloisilla mielin päivän tapahtumista joka päivä kun tulemme hakemaan.

Mikä on paras muisto päiväkodista tähän mennessä?

Päivähoidon aloitus. Lapset otettiin todella ammattimaisesti vastaan ja he ovat päässeet heti mukaan päivän leikkeihin ja rytmiin.

Vanhempien aamukahvit ovat myös mukava tapa varsinkin alkuvaiheessa ja alueelle uusina muuttaneina. Aamukahveja on mukavan usein, joten sinne onnistuu hyvin ainakin toisen vanhemmista osallistua. Lisäksi lasten kanssa on kiva jutella rauhassa päiväkodissa heidän touhuistaan kun he voivat näyttää mitä ovat päiväkodissa tehneet. Näin pääsemme vanhempina entistä lähemmäksi lastemme arkea!