Rovaniemi

Touhula Ounasvaara

Touhula Ounasvaara on neliryhmäinen päiväkoti, joka sijaitsee Kivikaudentiellä Ounasmetsässä. Päiväkodin tilat ovat viihtyisät, lasta liikkumaan innostavat ja mahdollistavat eri ikätasojen mukaiset leikit pienryhmissä.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Päiväkotimme toiminnassa painottuvat retkeily, liikunta ja musiikki. Joka viikko ympäri vuoden lapsiryhmät seikkailevat lähimetsään tutkimaan luontoa, retkeilevät lähipuistoihin temppuilemaan ja tutustuvat ympäristön tarjoamiin liikunnallisiin haasteisiin. Luonnonmateriaaleja hyödyntäen syntyy vuodenaikojen mukaan vaihtuvia lasten kuvataidenäyttelyitä päiväkotimme seinille ja niitä pääsee ihastelemaan lapsille tärkeät aikuisetkin säännöllisillä aamukahveilla ja koko perheen yhteisissä tapahtumissa.

Laulut, lorut ja musiikkiliikunta ovat vahvasti esillä päiväkotimme arjessa. Yhteenkuuluvuuden tunnetta vahvistamme koko päiväkodin yhteisissä musiikkiliikuntahetkissä. Omaehtoiselle liikunnalle ja leikille varataan joka päivä aikaa. Silloin isommat lapset kiipeilevät päiväkodin kiipeilyseinällä. Suosiossa ovat myös katosta roikkuvat renkaat ja köysi. Pienimmät harjoittelevat ryömimistä tunnelien läpi ja palloleikit ovat hittijuttu. Leikkivarjoista rakennamme jännittäviä majoja kotileikeille ja Zoop-palikoista tehdyt lentokoneet ja autot saavat vauhtia leikkitiloissa.

Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat syksyllä ja talvella järjestettävät erilaiset perhetapahtumat sekä säännölliset vanhempienkahvit. Syksyinen liikuntaseikkailu, kevätolympialaiset sekä talvirieha ovat saaneet koko perheen liikkumaan iloisesti päiväkotimme pihapiirissä.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Rovaniemellä.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Ounasvaara

Kivikaudentie 8
96400 Rovaniemi

Aukioloajat

Ma–pe klo 6:30–17:00

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

ounasvaara@touhula.fi

JM

Jenny Metsävainio

Päiväkodin johtaja

050 577 3514
jenny.metsavainio@touhula.fi

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Osaviikkosopimus

 • Tuntisopimus

 • Esiopetus

 • Esiopetus ja päivähoito

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Rovaniemen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä päivähoitomaksu sekä sisaralennus.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.