Rovaniemi

Touhula Vekaravaara

Touhula Vekaravaara sijaitsee Vennivaaran uudella asutusalueella. Päiväkodin tilat ovat valoisat ja kodikkaat. Päiväkodin useat erilliset tilat mahdollistavat pienryhmätoiminnan ja soveltuvat eri ikäisten lasten toimintaan erinomaisesti.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Päiväkotimme leikkipihan muodostavat hiekkapohjainen leikkivälinealue, jossa on turvahiekkaa ja turvahaketta rajatuilla alueilla. Lisäksi pihalla on terassi ja lähimetsien seikkailumahdollisuudet. Liikunta on vahvasti esillä toiminnassamme: leikimme ja liikumme päivittäin sisällä ja ulkona. Meillä lapset saavat päivittäin vähintään kaksi tuntia monipuolista liikuntaa erilaisissa ympäristöissä. Liikunta on lapselle luonnollista ja se tehdään Touhula Liikuntapäiväkodissa houkuttelevaksi, lapsen toiveet ja kehitystaso huomioiden, monipuolisin välinein.

Luonto ja lähipuistot luistelukenttineen, hiihtolatuineen ja lumikenkäilymaastoineen ovat päiväkodistamme kävelymatkan päässä, joten lapset pääsevät monipuolisesti liikkumaan ja kokemaan ulkoliikunnan iloja. Päiväkotimme sijainnin johdosta pääsemme nauttimaan usein luonnon ja ympäristön monimuotoisuudesta. Retket ja seikkailut ihanassa luonnossa loistavalla luontopolulla laavuineen antavat lapsille kaikkina vuodenaikoina mahtavia seikkailukokemuksia, jotka muistetaan pitkään. Eri vuodenajat ja niiden tuomat mahdollisuudet hyödynnetään kaikessa toiminnassa. Opetamme lapsille luonnon kunnioittamista, ympäristöstä huolehtimista ja ekologista ajattelua: kierrätys on osa arkea!

Touhula Vekaravaara on päiväkoti, jossa lapsi saa kokea onnistumisen iloa, aktiivista osallistumista, tekemistä ja onnistumisen riemua. Kasvatustavoitteena on lapsi, jolla on hyvä terve itsetunto: tietoisuus siitä, että hän on omana itsenään arvokas persoona. Vanhempien kanssa tehtävä yhteistyö lapsen parhaaksi näkyy jokapäiväisessä toiminnassamme. Arjen vuoropuhelu ja avoimuus ovat yhteistyön kulmakiviä ja luottamuksellisen yhteistyön edellytys.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Rovaniemellä.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Vekaravaara

Kimalaisentie 2
96190 Rovaniemi

Aukioloajat

Ma–pe klo 6:30–17:00

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

vekaravaara@touhula.fi

ML

Mira Laitinen

Päiväkodin johtaja

040 195 5260
mira.laitinen@touhula.fi

Ma–pe klo 9–15

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Kokopäivähoito 15 pv/kk

 • Kokopäivähoito 10 pv/kk

 • Esiopetus

 • Esiopetus ja päivähoito

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Rovaniemen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä päivähoitomaksu sekä sisaralennus.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.