Kangasala

Touhula Kangasala

Touhula Kangasala avattiin Ilkontielle tammikuussa 2015. Päiväkodin kuusi lapsiryhmää temmeltävät nykyaikaisissa, lasta liikkumaan innostavissa uusissa tiloissa luonnon läheisyydessä.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Toiminnassamme korostuvat liikunta sekä monipuolisuus. Lisäksi painotamme sosiaalisten suhteiden luontia, lauluja, loruja ja kädentaitoja. Liikunnan vuosikello rytmittää lasten liikkumista ja tekemiset konkretisoituvat kunkin lapsiryhmän kuukausisuunnitelmassa.

Lastemme lempipuuhia ovat erilaiset temppuradat, kiipeily, hippa-, auto- ja kotileikit sekä erilaiset rakenteluleikit. Päiväkodista löytyy liikuntasali, kiipeilyseinä ja puolapuut, jotka mahdollistavat monipuolisen liikkumisen sisällä. Järjestämme myös koko päiväkodin yhteisiä liikuntahetkiä.

Retkeilemme usein lähimetsässä ja läheisissä leikkipuistoissa, kuten Liutun rannalla ja skeittiparkissa. Isompien lasten kanssa teemme retkiä Kangasalan sekä Tampereen keskustassa ja tutuiksi ovat tulleet myös kulttuurikeskus Rulla ja pääkirjasto.

Kutsumme lastemme vanhemmat kerran kuukaudessa liikkumaan yhdessä lasten kanssa liikuntaseikkailun merkeissä, jossa koko perhe pääsee temppuradalle, suunnistamaan tai iltapäiväjumppaan. Vanhemmilla on myös kuukausittain mahdollisuus viivähtää hetki aamukahvien merkeissä päiväkodilla. Perjantaisin haastamme vanhemmat ja lapset liikkumaan yhdessä viikonlopun aikana.

Päiväkotimme eskarit tekevät yhteistyötä alueen muiden eskareiden ja alkukasvatusluokkien kanssa. Järjestämme yhdessä erilaisia tapahtumia ja mukaansa tempaavaa yhteistä toimintaa, joka tukee yksilöllisesti lapsen eheää koulupolkua. Päiväkodissamme lapsilla sekä henkilökunnalla on loistava yhteishenki.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kangasalla.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Kangasala

Ilkontie 3
36240 Kangasala

Aukioloajat

Ma–pe klo 06:30–17:00

Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

kangasala@touhula.fi

AK

Anne Kauppinen

Päiväkodin johtaja

044 715 0270
anne.kauppinen@touhula.fi

Arkisin klo 12:00-15:00

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

  yli 151 h/kk

 • Tuntisopimus

  121-150 h / kk

  85-120 h / kk

  0-85 h / kk

 • Esiopetus

  Esiopetuksen toteutuminen varmistuu aina lukukautta edeltävän kevään aikana. Tiedustelethan asiaa päiväkodin johtajalta.

 • Esiopetus ja päivähoito

  Esiopetuksen toteutuminen varmistuu aina lukukautta edeltävän kevään aikana. Tiedustelethan asiaa päiväkodin johtajalta.

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä palveluseteli sekä Kangasalan että Tampereen asiakasperheille. Hoitomaksu määräytyy tulojen mukaan. Teemme tiivistä yhteistyötä kaupungin kanssa.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.