Kerava

Touhula Kurkela

Touhula Kurkela avattiin elokuussa 2014. Päiväkotimme sijaitsee rauhallisella Kurkelan alueella. Lähiympäristön liikuntapaikat ja luonto tarjoavat loistavat puitteet päiväkodin liikunnalliselle arjelle. Päiväkodissamme lapset pääsevät touhuamaan lasta liikkumaan innostavissa tiloissa.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Tarjoamme laadukasta ja virikkeellistä varhaiskasvatusta, viihtyisän päivähoitopaikan ja esiopetusta touhukkaille lapsille. Liikunta on vahvasti esillä toiminnassamme. Meillä lapset liikkuvat vähintään kaksi tuntia päiväkotipäivän aikana, monipuolisesti erilaisissa ympäristöissä.

Keravan Touhulassa on mitä parhaimmat puitteet ulkoliikunnalle. Läheinen metsä luo hyvät mahdollisuudet metsäretkiin, joita kaikki ryhmämme tekevät viikoittain. Tien toisella puolella oleva kaupungin leikkipuisto on myös ahkerassa käytössämme. Vierailemme lisäksi kirjastossa säännöllisesti ja hyödynnämme Keravan kaupungin kulttuuritoimen järjestämiä elokuva- ja teatteriesityksiä. Musiikkiopiston Muskari kokoontuu päiväkodissamme myös kerran viikossa.

Päiväkotimme lapset ovat iloisia ja aktiivisia liikkujia. Päivä aloitetaan aamujumpalla. Käsien pesulle on mukava mennä välillä ryömien, pomppien tai vaikka kävellen takaperin. Jokainen ryhmä pääsee saliin jumppaamaan ahkerasti kerran viikossa ja iltapäiväenergiat päästään purkamaan välipalajumppaan. Jumppia ohjaa kuukausittain vaihtuva liikuntavinkki sekä lasten suosikkiliikuntaleikit. Kaikki Keravan Touhulan lapset pitävät juoksusta, missä ja milloin vain!

Välillä on kiva touhuta rauhallisemmin ja silloin meillä rakennellaan, leikitään kotia ja ajetaan autoilla. Keravan Touhulan lapset tykkäävät myös laulaa, askarrella ja maalata. Leipominen on lapsistamme hauskaa ja leivommekin usein. Kerran kuussa pidämme vaihtuvalla teemalla koko talon liikunnallisen lauluhetken.

Päiväkodissamme olemme panostaneet erityisesti yhteisöllisyyteen ja positiiviseen, lämminhenkiseen ilmapiiriin, jossa kaikkien on hyvä olla. Teemme asioita yhdessä koko päiväkodin voimin ja isommat lapset auttavat pienempiä. Päiväkodissamme lapset saavat vierailla toisissa ryhmissä syömässä, tervehtimässä ja leikkimässä sisarusten ja muiden lasten kanssa.

Tutustu myös toiseen Touhulan päiväkotiin Keravalla.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Kurkela

Leivonkatu 2
04230 Kerava

Aukioloajat

Ma–pe klo 6:30–17:00

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

kerava@touhula.fi

Pirjo Kosonen

Päiväkodin johtaja, Palvelupäällikkö

050 324 9969
pirjo.kosonen@touhula.fi

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Osaviikkosopimus

  12 pv/kk

  15 pv/kk

 • Kokopäiväsopimus

 • Tuntisopimus

 • Esiopetus

 • Esiopetus ja päivähoito

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus/hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päivähoitomaksu koostuu Kelan yksityisen hoidon tuesta, yksityisen hoidon tuen kuntalisästä sekä vanhempien maksamasta asiakasmaksusta.

Touhula Kurkelassa on palveluseteli kokeilussa uusille asiakasperheille, jolloin hoitomaksu on sama kuin kunnalla. Myös tuntisopimus on mahdollinen palveluseteliasiakkaille.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.