Jyväskylä

Touhula Kulmakartano

Taidepäiväkoti Kulmakartano sijaitsee keskeisellä paikalla Jyväskylän yläkaupungilla, vanhassa kivijalkakaupassa Kauppakadun ja Vaasankadun kulmassa. Päiväkodin toimitilat ovat kolmessa tasossa tunnelmallisen 50-luvun kerrostalon, Kulmakartanon, alimmissa kerroksissa.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Lähietäisyydellä päiväkodista ovat muun muassa Kauppakadun kävelykatu, kaupunginkirjasto, yliopisto, Lounaispuisto sekä niin kutsutut taiteiden kortteli ja Seminaarinkadun taidekortteli.

Päiväkodissa on 64 päivähoitopaikkaa 1–6-vuotiaille lapsille. Toimimme pienryhmissä ja päiväkodin toiminnassa painottuu taide ja kulttuuri. Tarjoamme myös esiopetusta ja sitä täydentävää päivähoitoa.

Tavoitteenamme on luoda monitaiteinen, hyväksyvä ilmapiiri, jossa on mahdollista toimia monenlaisista lähtökohdista, kokea elämyksiä ja oppia itseilmaisun taitoja.

Kävelyt kaupungilla ja luonnossa antavat mahdollisuuden kokea rikas kaupunkiympäristö rakennuksineen ja luonnontiloineen. Käytämmekin toiminnassamme runsaasti lähiympäristön tarjontaa. Kulttuurikasvatukseemme kuuluvat vierailut kirjastoon, museoihin, näyttelyihin, tapahtumiin, teatteriin, konsertteihin, yliopiston kulttuurimaisemaan, torille, puistoihin, Harjun liikuntapoluille, kampuksen urheilukentälle ja lähikauppaan.

Päiväkodissa on lasten tiloissa lisäksi urbaaniin ympäristöön soveltuvia aktiiviviherseiniä. Yhteistyökumppaninamme tässä on kotimainen ja kansainvälistyvä Naava Oy.

Viherseinä on kuin ikkuna luontoon lisäten tilojen viihtyisyyttä. Jätteiden kierrätys ja roskien kerääminen lähiympäristöstä nähdään osana elinvoimaisen ympäristön edistämistä. Toiminta osana kaupunkiympäristöä on keskeistä ja hyödynnämme myös Green Care -ajatusta toiminnassamme.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Jyväskylässä.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Kulmakartano

Kauppakatu 2 C
40100 Jyväskylä

Aukioloajat

Ma–pe klo 7:00–17:00
Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

kulmakartano@touhula.fi

OK

Outi Kumpu

Päiväkodin johtaja

050 3477 011
outi.kumpu@touhula.fi

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • 0-84h / kk

 • 85-107h / kk

 • 108-130h / kk

 • 131-150h / kk

 • yli 150h / kk

 • Esiopetus

 • Esiopetus ja päivähoito 0-84h / kk

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Käytössämme on Jyväskylän kaupungin ja Muuramen kunnan yksityisen päivähoidon palveluseteli. Palveluseteli on tulosidonnainen. Palvelusetelin myöntämisestä ja suuruudesta tehdään päätökset kaupungin varhaiskasvatuspalveluissa perheen tekemän hakemuksen perusteella. Palveluseteliä voi hakea sähköisen asioinnin kautta. Myös hoitomaksuihin liittyvät lomakkeet löytyvät sähköisestä asioinnista.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.