Sastamala

Touhula Sastamala

Touhula Sastamala sijaitsee Marttilankadulla aivan kaupungin keskustassa. Päiväkotimme toiminta on taide- ja kielikylpypainotteista. Päiväkoti on toiminut vuodesta 2012 englanninkielisenä päiväkotina.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Työntekijät ovat motivoituneita opettamaan ja käyttämään englannin kieltä sosiaalisissa tilanteissa. Tavoitteena on, että lapset oppivat englantia leikinomaisesti pelien, lorujen ja laulujen kautta, ja pääsevät käyttämään sitä vuorovaikutuksessa aikuisten ja muiden lasten kanssa. Taidepainotteisuus näkyy päiväkodissamme viikoittain erilaisissa kuvataide- ja musiikkihetkissä. Näillä kahdella painotuksella haluamme antaa lapsille hyvän pohjan kouluenglannin opiskelulle sekä taiteen kautta keinoja ilmaista ja toteuttaa itseään.

Päiväkotimme on hyvin kodinomainen ja tiivis yhteisö. Perheet tulevat nopeasti keskenään tutuiksi. Päiväkodissamme vakiintunut pienryhmätoiminta on päivittäistä, joten lapset tulevat kuulluiksi ja nähdyiksi paremmin pienemmässä ryhmässä. Lasten ja vanhempien aito kohtaaminen ja kuunteleminen näkyvät päivittäin käydyissä keskusteluissa. Avainsanojamme kasvatuksessa ovat lapsilähtöisyys, osallisuus ja positiivisuus. Kunnioitamme lapsen ainutlaatuisuutta ja yksilöllisyyttä ja kannustamme lapsen luontaista oppimisen intoa.

Ulkoilumme tapahtuu kaupungin eri puistoissa, esimerkiksi Keskustan puistossa ja Kaalisaaressa, joten valinnanvaraa ulkoiluhetkiin riittää! Lisäksi lyhyet etäisyydet Hopun urheilupuistoon sekä Marttilan koululle liikuntasaliin mahdollistavat useita eri liikuntamuotoja.

Englanninkielisenä paremmin tunnettu The Virtues Project ™ eli suomeksi Hyve-ohjelma on päiväkodissamme jokapäiväisessä käytössä. Ohjelman kautta lasten kanssa opetellaan elämässä tarvittavia tärkeitä taitoja, kuten esimerkiksi päättäväisyyttä, kärsivällisyyttä, välittämistä, ystävällisyyttä, kunnioitusta, luovuutta ja rohkeutta. Hyveitä käydään läpi toimintahetkissä, mutta myös päivän aikana aikuiset auttavat lapsia näkemään tilanteet, joissa näitä taitoja harjoitellaan.

”Join our family!”

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Sastamala

Marttilankatu 23
38200 Sastamala

Aukioloajat

Mon - Fri 7:00-16:30

Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

  • päivähoitopaikat
  • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
  • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
  • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.
SP

Satu Phillips

Päiväkodin toiminnanjohtaja

040 143 1743
satu.phillips@touhula.fi

SH

Sini Haajanen

Päiväkodin pedagoginen johtaja

044 417 5726
sini.haajanen@touhula.fi

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

  1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
  2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päivähoitomaksumme on 1.8.2018 alkaen saman hintaista kuin kaupungin päiväkodeissa.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.