Uurainen

Touhula Kädenjälki

Touhula Kädenjälki on Uuraisten Hirvaskankaalla sijaitseva päiväkoti, joka liittyi osaksi Touhulaa tammikuussa 2019. Aiemmin päiväkoti toimi nimellä Päiväkoti Kädenjälki.

Hae päivähoitopaikkaa

Touhula Kädenjälki on 72-paikkainen päiväkoti, jonka toiminnassa painottuvat liikunta, musiikki ja kädentaidot. Päiväkoti aloitti toimintansa uusissa tiloissa vuonna 2011. Päiväkoti sijaitsee Hirvaskankaalla, kilometrin päässä nelostiestä Uuraisille päin. Hyvän sijaintinsa vuoksi päiväkodin asiakkaita on ollut yhtäaikaa jopa neljästa eri kunnasta.

Päiväkodissa on kaksi puolta, Kädenjälki ja Pikkurilli. Molemmilla puolilla lapset on jaettu iän mukaan kahteen ryhmään. Kaikki ohjattu toiminta toteutetaan pienryhmissä, joihin lapset on jaettu ryhmän sisällä. Jokaisen ryhmän arkeen kuuluu ohjatut tuokiot, paljon syliä, leikkimistä niin sisällä kuin ulkona, sekä ruokailut ja päivälepo.

Päiväkodin ruoka tulee valmiina Hirvasen koulun keittiöltä. Aamu- ja välipalan laittavat päiväkodin työntekijät itse.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Kädenjälki

Uuraistentie 112
41290 Kangashäkki

Aukioloajat

Ma–pe klo 6:30–17:00

Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Varaa tutustumiskäynti Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.
HL

Hanna Leveelahti

Päiväkodin johtaja

050 467 2514
hanna.leveelahti@touhula.fi

Ma-pe klo 12.00-14.00

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Päivähoidon hinnat

Hoitomaksu määräytyy kunnallisen päivähoitohinnan mukaan, johon vaikuttaa vanhempien tulot. Laskennalliseen hoitomaksuun lisätään yksityisen hoidon lisä, joka on tällä hetkellä 23 €.

 • Kokopäiväsopimus

  • Yli 151 h / kk

 • Tuntisopimus

  • 131-150 h / kk
  • 108-130 h / kk
  • 85-107 h / kk
  • 0-84 h / kk

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Uuraisten kunnan palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä päivähoitomaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Uuraisten kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Haethan päivähoitopaikkaa ensin kunnan päivähoitohakemuksella.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.