Vantaa

Touhula Hiekkaharju

Liikuntapainotteinen Touhula Hiekkaharju avasi ovensa Vantaalla tammikuussa 2014. Liikkuva lapsi on huomioitu uusissa ja lasta liikkumaan innostavissa tiloissamme. Päiväkodin pihalla on tilaa juosta ja touhuta. Pihalta löytyy hiekkalaatikoita, keinuja, kiipeilytelineitä ja kiipeilyseinä.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Päiväkodissamme huomioimme lapsen mielenkiinnon kohteet, vahvuudet, tarpeet sekä osallisuuden toiminnassamme. Lapsen omaehtoinen liikunta toteutuu ryhmässä leikkihetkien, ulkoilun ja osittain siirtymätilanteiden aikana. Lapsen omaehtoisessa toiminnassa ryhmän kasvattajat toimivat mahdollistajina ja kannustajina.

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden mukaan liikunnan tavoitteena on innostaa lapsia liikkumaan monipuolisesti sekä kokemaan liikunnan iloa. Päiväkodissamme on käytössä varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden lisäksi Touhula Hiekkaharjun oma liikuntasuunnitelma. Meillä liikunta on lapsilähtöistä, säännöllistä, monipuolista sekä tavoitteellista jokaisessa ryhmässä koko toimintakauden ajan. Lapset saavat kaksi tuntia reipasta liikuntaa päiväkotipäivän aikana erilaisissa ympäristöissä, niin sisällä kuin ulkonakin. Lasten lempipuuhia ovat erilaiset liikuntaleikit, kuten hippa, ja he seikkailevat mielellään myös temppuradoilla. Pienet rakastavat laulella ja leikkiä suosittuja laululeikkejä.

Päiväkodissamme ulkoillaan päivittäin ja retkeillään viikoittain. Hyödynnämme liikkumiseen paljon lähiympäristöä: lähimetsissä, Sipulipuistossa ja muun muassa Hiekkaharjun urheilu- ja luistelukentällä saatat nähdä iloisen Touhulan lapsijoukon. Kahdessa päiväkodin ryhmässä toteutetaan Suomen Ladun Metsämörri-toimintaa säännöllisesti. Päiväkodissamme on käytössä Moomin Language School -sovellus kielen oppimista varten.

Päiväkodissamme erityistä on liikunnan monipuolisuus ja se, että joka päivä saa liikkua paljon yhdessä. Lapsilta kysyttäessä Touhula Hiekkaharjun päiväkodissa mukavaa on, kun ”saa leikkiä paljon ja saa nukkua, saa olla ulkona ja kuunnella musaa”.

Lasten ja vanhempien kommentteja päiväkodistamme:

”Päiväkodissa on mukava ja virikkeellinen ympäristö, sekä mukavat, turvalliset kasvattajat”, pojan äiti.

”Lapsemme viihtyy päiväkodissa, koska hoitajat ovat osaavia ja mukavia. Lapsellamme on päiväkodissa paljon kavereita”, pojan äiti.

”Tykkään eniten retkistä”, poika 4 vuotta.

”Meidän päiväkodissa on paljon kavereita ja parhaat tädit”, tyttö 3 vuotta.

”Parasta päiväkodissa on juosta ja keinua”, poika 5 vuotta.

 

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Vantaalla.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula Hiekkaharju

Sipulitie 17
01350 Vantaa

Aukioloajat

Ma–pe klo 6:30–17:00

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

hiekkaharju@touhula.fi

JM

Janita Moilanen

Päiväkodin johtaja

050 440 9081
janita.moilanen@touhula.fi

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus

 • Esiopetus ja päivähoito

  Osapäivähoito

  Osapäivähoito 15 pv

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä yksityisen päiväkotihoidon palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä hoitomaksu sekä sisaralennus.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.