Ylöjärvi

Touhula SatuVekara

Touhula SatuVekara on kielipainotteinen päiväkoti, jossa kirjallisuus- ja ilmaisukasvatus ovat erottamaton osa lasten ja aikuisten arkea. Päiväkotimme tarjoaa rauhallisen sijaintinsa puolesta oivat mahdollisuudet kohtaamiseen luonnon kanssa. Luonto sekä ympäristö ovatkin osa jokapäiväistä arkeamme.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Toimintamme lähtökohtana on oma äidinkieli, tunteen kieli – puhuttu, kuultu ja luettu – sekä vuorovaikutus vertaisryhmässä. Siksipä meillä luetaan, kuunnellaan ja kerrotaan satuja sekä tarinoita päivittäin. Niitä myös työstetään edelleen leikin ja luovan ilmaisun keinoin.

Päiväkotimme on kielipainotteinen. Englannin kielen suihkutusta toteutetaan jokaisessa ryhmässä tavalla, joka on tarkoituksenmukainen kyseiselle ryhmälle. Kielellinen leikittely on osa arjen perushoito- ja siirtymätilanteita. Kielisuihkutus tapahtuu päiväkotiarjessa leikkien, laulujen, lorujen ja sanontojen kautta. Isompien ryhmissä lauletaan, opetellaan värejä, numeroita, viikonpäiviä, arjen sanoja sekä lasten toiveiden mukaista sanastoa. Osa englannin kielen suihkutuksesta on päivittäistä arjen sanastoa, osa asioista keskittyy pienryhmä- tai aamupiiritilanteisiin.

Päiväkodin pienimmillä lapsilla painotus on laajemmalti suomen kielessä, ja pikkuhiljaa otetaan mukaan englannin kielisiä lauluja ja loruja sekä arjen sanoja. Pienimmät lapset opettelevat englannin kieltä esimerkiksi nimeämällä ja tunnistamalla asioita kuvien avulla. Kieltä opitaan myös laulujen ja laululeikkien avulla. Sanoja taivutetaan ja rytmitetään taputusten tahdissa.

Touhula SatuVekaran tilat uudet tilat ovat rakennettu tarjoamaan turvalliset sekä innostavat puitteet lasten kasvulle ja kehitykselle. Päiväkodissamme lasten leikille ja liikkumiselle annetaan päivittäin runsaasti aikaa. Liikkumaan pääsemme päiväkodin sisätiloissa, pihassa ja lähiympäristössä sekä metsässä. Retkeilylle Metsäkylän metsät luovatkin erinomaiset puitteet.

Henkilökuntamme muodostuu rautaisista alan ammattilaisista. Pidämme tärkeänä rauhallista ja seesteistä päiväkotipäivää, jota ohjaamme kuitenkin ilon ja riemun kautta. Luottamussuhteen rakentuminen on meille tärkeää ja pienryhmätoiminnan kautta aikuisen tuki ja rakkaus korostuukin päiväkotipäivässämme erityisen hyvin. Meidän paikkamme on lasten lähellä; tukemassa, kannustamassa, ohjaamassa ja olemalla aidosti läsnä. Meille tärkeää on tietysti myös tiivis kasvatuskumppanuus lasten vanhempien kanssa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Ylöjärvellä.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula SatuVekara

Mustarastaantie 1
39160 Julkujärvi

Aukioloajat

Ma–pe klo 6:10–17:00

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

satu.vekara@touhula.fi

JV

Jonna Vuorinen

Päiväkodin johtaja

050 430 4055
jonna.vuorinen@touhula.fi

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

 • Osaviikkosopimus

 • Kokopäiväsopimus

 • Tuntisopimus

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Ylöjärven kaupungin palveluseteli. Ympäristökuntalaiset voivat kysyä oman kunnan ostopalvelusopimusta tai hakea Kelan yksityisen hoidon tukea sekä oman kuntansa palveluseteliä, mikäli päiväkoti löytyy kunnan palveluntuottajista. Päiväkodissamme on tulojen mukaan määräytyvä hoitomaksu ja sisaralennus. Päivähoitomaksu on sama kuin kunnallisessa päivähoidossa.

 

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.