Ylöjärvi

Touhula VekaraMetsä

Touhula VekaraMetsä sijaitsee Soppeenmäellä uusissa, päiväkotitoimintaan suunnitelluissa tiloissa. Päiväkodin toiminnan kolme kulmakiveä ovat liikunta-, luonto- ja seikkailukasvatus.

Varaa tutustumiskäynti
Hae päivähoitopaikkaa

Liikunta on päiväkodissamme yksi varhaiskasvatuksen tärkeimmistä osa-alueista ja tuemme sitä luomalla edellytyksiä lasten omaehtoiseen liikkumiseen ja arjen tekemiseen. Haluamme kannustaa lapsia opettelemaan uusia taitoja ja kehittämään motoriikkaansa. Osaavan henkilökunnan lisäksi päiväkotimme sisä- ja ulkotilat kannustavat lapsia liikkumaan. Myös liikuntavälineet ovat aina lasten käytettävissä.

Liikkumisen iloon yhdistämme luonto- ja ympäristökasvatuksen kestävän kehityksen hengessä. Liikumme paljon lähiympäristössämme ja tutustumme mm. lähimetsien ympäristöön ja elämään. Luonto- ja ympäristökasvatuksessa tärkeää on elämyksellisyys, lapsilähtöisyys sekä uuden oppiminen seikkaillen ja kokeillen. Samalla lapset pääsevät harjoittelemaan ongelmanratkaisutaitojaan sekä kehittämään itsetuntoaan ja osaamisen tunnettaan.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Ylöjärvellä.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja.

Otathan yhteyttä suoraan ryhmään, jos sinulla on lapsen arkeen liittyvää asiaa, esimerkiksi:
• poissaolot päiväkodista ja hoitoaikamuutokset
• mahdollinen erityisruokavalio
• muutokset yhteystiedoissa.

Sijainti ja aukiolo

Touhula VekaraMetsä

Työväentalontie 22
33470 Ylöjärvi

Aukioloajat

Ma-pe klo 6:30-17:00

Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Ajo-ohjeet

Näytä kartta

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

 • päivähoitopaikat
 • palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
 • päivähoitolaskuun liittyvät kysymykset
 • asiakaspalautteet toiminnan kehittämiseksi.

Päiväkodin yhteystiedot

vekara.metsa@touhula.fi

SH

Sini Haajanen

Päiväkodin pedagoginen johtaja

044 417 5726
sini.haajanen@touhula.fi

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia päivähoitopaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

  Yli 171 h / kk

 • Tuntisopimus

  156-170 h / kk

  141-155 h / kk

  0-85 h / kk

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Ylöjärven kaupungin palveluseteli. Ympäristökuntalaiset voivat kysyä oman kunnan ostopalvelusopimusta tai hakea Kelan yksityisen hoidon tukea sekä oman kuntansa palveluseteliä, mikäli päiväkoti löytyy kunnan palveluntuottajista. Päiväkodissamme on tulojen mukaan määräytyvä hoitomaksu ja sisaralennus. Päivähoitomaksu on sama kuin kunnallisessa päivähoidossa.

Kumppanit ja kummit

Touhulassa kummi- ja kumppanitoiminnan ytimessä ovat aitous ja halu tehdä hyvää. Kummit toimivat paikallisesti ja päiväkotikohtaisesti sekä ovat esimerkillisiä roolimalleja lapsille. Yhteistyö kumppaneiden kanssa tuo vaihtelua päiväkodin arkeen ja vierailuilla sekä tapahtumissa lapset oppivat uutta kummien kanssa.