Touhula

Touhula tuulettaa!

Nyt koko Suomi kannustamaan Olympiajoukkuetta!

Touhula haastaa kaikki Suomen päiväkodit, lapset ja perheet tuulettamaan yhdessä Suomen olympiajoukkueelle talviolympialaisissa. Katso video ja opettele Touhulan tuuletus, jolla 10 000 touhulalaista kannustaa sekä toivottaa tsemppiä ja hyvää fiilistä olympiaurheilijoillemme.

Touhula <3 Olympiakomitea

Touhulan ja Olympiajoukkueen yhteistyö on solmittu edistämään positiivista asennetta liikuntaan ja kilpaurheiluun lapsuudesta lähtien. Yhteistyöhön kuuluu muun muassa olympialähettiläiden vierailut päiväkodeissa. Olympialähettiläät kertovat, miten heistä tuli kilpaurheilijoita ja mitä urheilu ammattina tarkoittaa. Lapset pääsevät jakamaan myös yhteisen liikuntahetken – ja tietysti urheilija jakaa nimmareita! Talviolympialaisvuonna Touhula kannustaa aktiivisesti Olympiajoukkuetta niin päiväkodeissa kuin sosiaalisessa mediassa. Touhula on Suomen olympiajoukkueen virallinen kannustuskumppani!

Liikunnan merkitys

Liikunnalla on lapsuudessa ja nuoruudessa suuri merkitys. Lapselle liikunta tuo iloa, auttaa rakentamaan itsetuntoa ja saamaan ystäviä sekä edistää ilmaisukykyä ja luo pohjaa hyvinvointiin ja terveyteen aikuisena. Liikunnan kautta lapsi oppii kokeilemaan uusia taitoja ja iloitsemaan onnistumisestaan, saa elämyksiä ja oppii yhteisiä pelisääntöjä. Liikunnalla on myös positiivinen vaikutus kansanterveyteen ja yhteisöllisyyden kokemukseen.

Siksi me Touhulassa teemme työtä sen eteen, että liike on osa meidän yhteiskuntaamme. Suositusten mukaan alle kouluikäisen lapsen tulisi saada päivässä kolme tuntia reipasta liikuntaa. Touhulan päiväkodeissa tästä tavoitteesta täyttyy jo kaksi tuntia, ja Touhuloissa liikutaan myös huomaamatta pitkin päivää muun touhuilun ohessa.

Huippu-urheilu

Kilpaurheilijat ovat idoleita ja esikuvia, jotka rohkaisevat liikkumaan. Huippu-urheilijat inspiroivat, yleisölle kisat ovat unohtumattomia elämyksiä. Huippu-urheilulla on merkityksensä niin kansallisen identiteetin vahvistajana kuin yhtenä tapana kansainväliseen vuorovaikutukseen. Jotta suomalaiset menestyisivät jatkossakin kilpa- ja huippu-urheilussa, on pohjaa rakennettava varhaisesta lapsuudesta lähtien. Mitä useampi lapsi saadaan kiinnostumaan urheilusta ja mitä useampi lapsi saa oikeanlaista tukea, mahdollisuuksia harjoitella ja osoittaa osaamistaan, sitä varmemmin näemme tulevaisuudessakin motivoituneita huippulahjakkuuksia. Liikuntamyönteisen elämäntavan omaksuminen esikuvien avulla onkin erityisen tärkeää.